School weigert steun aan leerling met leukemie

Leukemie. Dat is dus bloedkanker. Kanker in je bloed. Je bloed, de brandstof van je lichaam. De 11-jarige Joel Smith heeft leukemie en wordt daar momenteel voor behandeld in het ziekenhuis. Als steunbetuiging voor hun klas- en schoolgenoot, dragen de leerlingen van de Bilton School in Rugby, blauw-witte armbandjes met de tekst “team Joel”. En dat mag dus niet.

De school zegt de hand al over het hart te hebben gestreken door in te gaan op het verzoek om een non-uniform day voor Joel in te voeren. Op die dag dragen de leerlingen blauw-witte kleding. Als het aan de school ligt, mogen de armbandjes alleen op die dag (gepland voor 11 april), worden gedragen. Op de gewone dagen mogen de leerlingen de armbandjes wel aan hun tas of aan hun sleutelhanger hangen, maar dragen als armbandje: Hell no. Want in strijd met het kledingvoorschrift van de school…

(tekst gaat verder na de advertentie)

Zo’n 100 leerlingen waren het daar -terecht- niet mee eens en dachten ‘Bekijk het maar met je les, wij zijn even staken‘. Om vervolgens doodleuk naar buiten te lopen en zich te verzamelen op het schoolplein. Waarop de school de politie inschakelde om de veiligheid van de kids te garanderen. Dan faal je dus dubbel hè. Eerst iets verbieden wat totaal geen kwaad kan en vervolgens als school niet de veiligheid van je eigen leerlingen te kunnen garanderen.

De school heeft de stakende leerlingen toegesproken en (min of meer) gezegd het gebaar naar Joel en zijn familie te waarderen, maar ze ook vriendelijk doch dringend verzocht weer naar de les te gaan. Gemiste uren kunnen worden ingehaald tijdens het nablijven. Dit geldt echter niet voor een kleine groep stakers die andere leerlingen opriep om schijt te hebben aan de school en lekker buiten te blijven. De school gaat in beraad over de acties die tegen hen worden genomen. Fuck that shit. Go #teamjoel!

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation