Malaysia Airlines MH370: the final countdown

Het duurt nog maar een paar dagen voordat de batterij van de zwarte doos van vlucht MH370 volledig leeg is. En dan is de Boeing 777 van Malaysia Airlines voorgoed verdwenen. Met man en macht wordt naar het toestel gezocht. Tevergeefs tot nu toe.

Hulp kwam er deze week vanuit onverwachte hoek. Hobbit-regisseur Peter Jackson stelde zijn supersnelle Gulfstream G650 beschikbaar om de oceaan af te kunnen speuren naar brokstukken van het vliegtuig. De jet vliegt met zijn topsnelheid van 1.140 kilometer per uur vele malen sneller dan de militaire toestellen die bij de zoektocht zijn betrokken. Cool hebbedingetje hoor zo’n privéjet, die non-stop van Nieuw-Zeeland naar Los Angeles kan vliegen. Nooit meer vertraging, geen wachtrijen en een eigen kingsize bed aan boord. Daar tekenen wij voor.

(tekst gaat verder na de advertentie)

De echte redder in nood is toch wel Uri Geller. U weet wel, de man die een slordige veertig jaar geleden met zijn psychokinetische gaven lepels verboog op televisie. En als u geluk had in de tussentijd ook nog even uw kapotte horloge repareerde. Met zijn fenomenale denkkracht. Uri gelooft in ‘remote viewing’: het op afstand bekijken van de plek des onheils. Groot voordeel is dat hij dit gewoon vanuit zijn luie stoel in L.A. kan doen. Scheelt een boel reistijd. Hij ‘zag’ dat er vuur ontstond, waardoor het vliegtuig moest uitwijken. Waarheen precies weet Uri dan ook weer niet. En laat het daar nu net om gaan. Thanks Uri, but no thanks.

Ook de ex van Kurt Cobain liet weer eens van zich horen. Zij zocht mee via satellietbeelden van de website tomnod. De lieverd wist als enig levend wezen op aarde eigenhandig een aantal olievlekken te traceren en wellicht zelfs de mogelijke locatie van het vliegtuig. Die Courtney toch, al die bolletjes crack-cocaïne weggespoeld met sterke drank zijn niet echt bevorderlijk voor het waarnemingsvermogen. Maar ze heeft haar best gedaan. Dat moet gezegd.

Wij bidden voor de nabestaanden dat het vliegtuigwrak ooit gevonden wordt. Pas dan kunnen zij hun leven tussen hoop en vrees echt goed afsluiten. Intussen tikt de klok verder en vervliegt met elke seconde de kans op toch nog een klein wonder.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

1 reactie

  1. De Heer Galmier Beantwoorden

    Het is een mooie dag vandaag voor de moderatie.
    Gezellig.