LIVE! Oekraïne vs Rusland

Nou, daar gaan we dan. De Oekraïne is het gelazer van zogenaamde pro-Russische activisten (die feitelijk natuurlijk gewoon Russische paratroopers zijn. Remember de Krim) en is een anti-terreur actie gestart, compleet met tanks die richting Donetsk en andere oost-Oekraïense steden optrekken. Er schijnen al kleine successen geboekt te zijn, maar waar die successen uit bestaan wordt dan weer niet vermeld. Olaf Koens is er live bij, maar die heeft zich al 24 43 minuten niet laten horen. Ondertussen verschijnt de ultranationalistische leider Vladimir Zirinovski in legeruniform in de Doema en roept minister van BuZa dat het hele gebeuren onacceptabel is. Hier zitten de Russen trouwens al sinds de inname van de Krim op te wachten: agressie van Kiev om een inval te kunnen rechtvaardigen. Putin heeft zich nog niet laten horen, maar die zit natuurlijk in de commandobunker met zijn vinger aan de rode knop. Live meekijken naar de (nu nog rustige) pleinen in Donetsk en Kharkov doen we hier en hier. Huiskamervraag: wat is lebensraum in het Russisch? Veertigduizend Russische troepen, kom er maar in…
Update: Euromaidan wenst de Oekraïense soldaten sterkte. En de zege. Die zijn dus al klaar voor all out war
Update: GSM zendmasten worden neergehaald om alle burgercommunicatie lam te leggen, aldus minBIZA Arsen Avakov van Oekraïne. Of dat door zijn troepen of door de Russen gedaan wordt is onbekend
Update: GERUCHT: Oekraïense geheime dienst zegt gesprekken afgeluisterd te hebben waaruit blijkt dat er een grote Russische militaire operatie op handen is

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

1 reactie

  1. thomas Beantwoorden

    Russische paratroepers? bron?