Noord-Korea dreigt Londense kapper met oorlog vanwege poster Kim Jong-un

Grappen maken over het kapsel van Kim Jong-un is niet echt verstandig voor de gemiddelde Noord-Koreaan. Tenzij diegene levensmoe is, ervan houdt om zijn vingernagels er zonder verdoving uit te laten trekken of graag de rest van zijn leven met zijn familie in een concentratiekamp wil doorbrengen. Niet doen dus. In het vrije westen mag, als het om humor gaat, eigenlijk alles. Al vallen toespelingen op de vermeende seksuele voorkeur van de profeet Mohammed en de paus niet altijd in goede aarde. Maar een grap over de opvallende haardracht van Kim Jong-un moet kunnen, toch?

De Londense kapper Mo Nabbach kwam er achter dat de Noord-Koreaanse invloed tot ver buiten de eigen landsgrenzen reikt. Hij probeerde met een grote poster van Kim met daaronder de tekst ‘Bad hair day?’ opdreigt ludieke wijze de aandacht te trekken van potentiële klanten. Die ook nog eens 15% korting op een knipbeurt in het vooruitzicht werden gesteld. En aandacht kreeg hij. Van twee medewerkers van de nabijgelegen Noord-Koreaanse ambassade, die hem op niet mis te verstane wijze te kennen gaven dat de poster weinig respectvol was en onmiddellijk verwijderd moest worden. Nabbach liet zich niet intimideren en weigerde dit. Hij sprak daarbij de inmiddels in verzetskringen legendarische woorden: ‘This is not North Korea, this is England.

(tekst gaat verder na de advertentie)

Nabbach verzocht de Aziaten vriendelijk doch dringend zijn kapsalon te verlaten en deed later ook nog aangifte bij de politie. De Noord-Koreaanse ambassade hield zich wijselijk op de vlakte en sprak een veelbetekenend ‘no comment’ uit over de kapselaffaire. Van de ambassademedewerkers is niets meer vernomen. Overigens is het kapsel van Kim niet echt populair in de Britse hoofdstad. Kapper Nabbach heeft in de jaren dat hij zijn vak uitoefent nog nooit een coupe Kim hoeven knippen. Opvallend is wel dat de haarsnit van de jonge Kim verdacht veel lijkt op die van zijn grootvader Kim Il-Sung. Je zou haast denken dat het genetisch is.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

1 reactie

  1. Snipperaar Beantwoorden

    Valt me wel op dat er heel veel ‘hipsters’ in Oost-Londen (andere kant van London van deze kapper, duurt 80minuten met metro) rondlopen met zulks haar. Ik verwacht binnekort nog de Opel (Vauxhall) B-Manta em Ford Escort Cossies daar nog. Past wel bij het haar. Hiep Hiep Hooray voor Kim, zijn haar past bij mooie autos…

    … toch?