Nederland Politiestaat: justitie heeft via loophole toegang tot AL uw autoritjes

We schreven al eerder over de totaalcontroles en de Stasipraktijken die politie en justitie er tegenwoordig op nahouden. En nu blijkt eergisteren bleek uit de papieren Telegraaf dat het allemaal nog net een tikje erger is dan we allemaal al dachten. Dat zit zo: zo’n beetje iedere autorit die u doet wordt namelijk vastgelegd. Op het platteland en diep in de provincie tussen de weilanden op stoffige f-wegen bent u nog redelijk veilig, maar de rest van Nederland wordt gemonitord door onder meer het bedrijf ARS Traffic & Transport Technology. Dat doen zij voor de verkeersdoorstroming. Vijfduizend kilometer aan weg heeft alleen dit bedrijf al in de smiezen. Let maar eens op. In iedere zichzelf respecterende stad zie je tegenwoordig op iedere straathoek op de rijbaan gerichte camera’s hangen, en zo’n beetje boven iedere strekkende meter snelweg deze camera’s. En nee, dat zijn geen trajectcontrole camera’s. Kijk maar eens boven je, al je weer eens in de file staat. Als je ze eenmaal gezien hebt zie je ze overal. Ook Rijkswaterstaat heeft zo’n 2000 van die camera’s hangen. Je kunt tegenwoordig geen meter meer onbespied rijden.

Deze camera’s zijn dus niet voor opsporingsdoeleinden, maar voor verkeersdoorstroming. Maar ze worden wel met hele grote regelmaat gebruikt voor opsporing. Daar kwam MWNW huisadvocaat Frank van Ardenne achter tijdens een strafzaak in Den Haag. ‘Kennelijk heeft het bedrijf toestemming om dat voor dit doel te doen. Maar ondertussen vorderen politie en justitie met grote regelmaat kentekengegevens bij het bedrijf, om zo te achterhalen waar burgers op een bepaald moment waren. Deze wijze van opsporen via kentekens is niet bij wet geregeld. Nergens is wettelijk vastgelegd dat een bedrijf kentekens voor opsporingsdoeleinden mag opslaan en dat de overheid die dan ook daarvoor mag gebruiken. Maar dat is wel wat er feitelijk gebeurt’. Hoe bedoel je, politiestaat?

(tekst gaat verder na de advertentie)

Maar waar is de ophef? Waar zijn de nieuwsberichten en de journalisten die verslag van doen van het ongeremd en ongebreideld graaien naar data waar politie en justitie helemaal niets in te zoeken hebben? Nergens, op een artikel bij Crimesite na. Wij Nederlandse Kutburgers hebben het maar gewoon te slikken. Het OM zegt dat het opvragen van data bij particuliere bedrijven in specifieke gevallen gewoon mag en dat hier dus ook niets mis mee is. En zo werkt het dus. Het CPB verbiedt politiekorpsen om kentekens op te slaan omdat dat een schending van de privacy is, dus dan huren ze een bedrijf in om het voor ze te doen. Privacy in Nederland? Dat is dus een totale illusie.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

5 reacties

 1. piterfries Beantwoorden

  Alsof de lezertjes van Orwell’s 1984 dat niet in de gaten hadden.

 2. Adri van den Ende Beantwoorden

  Eerdaags zal er naar voorbeeld van O/W Berlijn een muur/hek worden gezet met enkeledoor Stasi ambtenaren gecontrolleerde doorgangen, zodat niemand ongezien er langs kan.

  1. piterfries Beantwoorden

   Dat is in feite al zo.
   Velen zien alleen die hekken nog niet.

 3. Roger Rump Beantwoorden

  Als je niks te verbergen hebt

  1. Theo Hofman Beantwoorden

   Uit deze reactie blijkt hoe dom mensen zijn!

   HEEL DOM!