Arme Bulgaarse hordes overspoelen Europa

De angst van Geert Wilders dat het Westen wordt overspoeld door wilde hordes uit Oost-Europa is niet helemaal uit de lucht gegrepen. De Bulgaarse koppelbaas Erhan Kurt is vast en zeker van plan zijn hele dorp Slivo Pole naar Hamburg te halen. Hij en zijn maatje Meco Gül, in het bezit van het broodnodige taxibusje om de menselijke waar wekelijks van Bulgarije naar Duitsland te transporteren, verdienen er een goed belegde boterham aan.

Slivo Pole is inmiddels uitgestorven. Degenen die er nog wonen zijn te oud, te jong, te onbekwaam of stomweg te dronken om aan een nieuwe toekomst in een ander land te beginnen. De rest van het dorp woont en werkt vooral in de Hamburgse havenwijk Wilhelmsburg. Als schoonmaker, emballeur, bouwvakker, dagloner of prostituee. Voor maar drie euro per uur en een regelmatig pak slaag als er niet hard genoeg gewerkt wordt. Maar het is altijd nog beter dan het leven in het straatarme Bulgarije. En Duits leren hoeft niet eens. Want in Wilhelmsburg is de voertaal Turks. De enige Duitsers in de wijk zijn de dak- en thuislozen. Die zelfs nog een treetje lager op de maatschappelijke ladder staan dan de armoedige Bulgaren.

(tekst gaat verder na de advertentie)

Het idee is om uiteindelijk weer terug te gaan naar het geboortedorp in het noorden van Bulgarije. De zakken gevuld met de zuurverdiende Duitse centjes en een twintig jaar oude Mercedes onder de kont. In de praktijk komt daar niets van terecht. Er is niks om naar terug te keren en met het sparen wil het ook niet echt lukken. Tweehonderdvijftig euro per maand voor een matras in een klamme kelder hakt er aardig in. Alleen Kurt en Gül worden rijk van de ellende van anderen. Mensenhandel loont. Leve de Europese Unie.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

2 reacties

  1. Marco Beantwoorden

    Welkom allemaal en een glorieuze toekomst gewenst..

  2. thomas Beantwoorden

    nogal logisch, je kan immers geen andere arme Bulgaren zakkenrollen…