Pim Fortuyn was een eurofiel

Ja, u leest het goed. Pim Fortuyn was groot voorstander voor uitbreiding van een uitbreiding van de EU en was zelfs overtuigd dat het Europese politieke project moest slagen. In het laatste interview dat hij ooit heeft gegeven voor de moord door Volkert van der Graaf geeft Pim aan te geloven in het EU project. Het interview is nog nooit vertoond op de Nederlandse televisie. Tot morgenavond dan, want dan wordt het interview dat Wilfred Scholten afnam om kwart voor negen bij Altijd Wat uitgezonden. Goh, wat toevallig, qua timing. Toegegeven, Fortuyn zou waarschijnlijk nooit de koers van de huidige EU goedkeuren, maar zoals Wilders uit de EU willen stappen zou hij te zwaard en te vuur bestreden hebben.

Hier wat oorklapperende quotes van De Kale: “Als premier zal ik vurig voor uitbreiding van Europa pleiten, vooral vanwege de veiligheid en stabiliteit, maar ik zal het prijskaartje erbij doen”. Pim Fortuyn vond de EU een uniek Europees project dat gedragen moest worden door de bevolking. “Als dat niet zo is, zullen we nog meemaken dat wat we hebben opgebouwd, uiteen valt. Het cement zal toch moeten zijn dat de mensen voelen dat de verschillende volkeren bij elkaar horen.” Na deze uitspraken kan je ook niet langer volhouden dat Wilders de erfenis van Pim Fortuyn respecteert, maar dat wat hij wil ook niet is gerealiseerd. Pim zal in zijn graf hebben liggen tollen bij het nieuws dat Wilders samen wil werken met het antisemitische Front National en de homofobe FPÖ. Sla bier en chips in en toch maar eens Altijd Wat kijken op de dinsdagavond.Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.