Koude Oorlog in volle gang: Amerika stuurt stealth B-2 nucleaire bommenwerpers naar Engeland

Weet u nog dat Obama zei dat een nieuwe Koude Oorlog niet de bedoeling was? En dat Putin afgelopen vrijdag zei dat hij ook geen nieuwe Koude Oorlog wilde? Dan weet je dus dat er wat aan zit te komen, qua Koude Oorlog. En ja hoor: afgelopen week kondigde president Obama al aan dat de VS 1 miljard dollar extra gaat investeren in de verdediging van Oost-Europa en dat de marinepatrouilles in de buurt van Rusland opgevoerd gaan worden. Gisteren pronkte Rusland met zijn opblaasbare tanks om de Amerikaanse satellieten te misleiden en kijk wie er nu ook in Europa zijn aangekomen: B-2 Spirit stealth bommenwerpers, geschikt voor conventionele én nucleaire bommen. Callsigns: Death 11 en Death 12.

Normaal zijn ze gestationeerd op luchtmachtbasis Whiteman in Missouri en worden ze eigenlijk nooit naar het buitenland gezonden. Zelfs tijdens de NAVO-bombardementen in Libië, waar de stealth bombers ook werden ingezet, was het vertrek- en eindpunt Amerika. Dit is pure Koude Oorlog, proberen het Grote Rode Gevaar het hoofd te bieden met een wapenwedloop die we niet meer gezien hebben sinds de jaren ’80. Niets zegt tenslotte zo goed: ‘Pas op met wat je doet Putin, of ik stuur wat al dan niet nucleaire bommen jouw kant op’ als 2 B-2 Spirit stealth bommenwerpers. En zo gaat het schaakspel om werelddominantie weer een nieuwe gevaarlijke ronde in. Je weet tenslotte nooit wanneer er eentje denkt: ‘Nu is het genoeg’ en preventief op de rode knop drukt. Vlad: jouw beurt.Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.