Frank Snoeks verziekt het WK. Weg met Frank Snoeks!

 

(tekst gaat verder na de advertentie)

Ook zo genoten van FRANK SNOEKS Oranje gisteravond? De wedstrijd die vanaf de eerste minuut werd gedomineerd door de Spaanse aanvaller FRANK SNOEKS Costa leek uit te draaien op een fiasco, toen FRANK SNOEKS Spanje voor kwam te staan. Niet dat we echt in de wedstrijd zaten want deze werd nogal…doodgeluld door commentator Frank Snoeks. Zoals onze ex-collega Ton Broekhuisen schitterend verwoordde gisteravond: ‘Wedstrijd is pas 16 minuten oud. Maar Frank Snoeks is al 43 minuten aan het woord‘. En zo leg ut.

Diezelfde Costa werd door Snoeks neergezet als de reus op de mammoet uit Game of Thrones en diens status werd tot epische proporties opgeblazen. Ondertussen keken we naar het scherm en zagen hoe een uitblinkende Ron Vlaar to-taal niet onder de indruk was van deze Costa. Rotterdamse mentaliteit. Want ook Bruno “Wie is die Coulibaly dan” Martens Indi liet zich de kaas niet van z’n brood eten na de kopstootbeweging van Costa. Daaaag Frank Snoeks, met je doorratelende zeikcommentaar.

Toegegeven, de man is een wandelende encyclopedie en heeft kennis in huis. Maar om dat nou als een niet-aflatende bukake 90 minuten non-stop de huiskamers in te slingeren, recht in die bakkessen van de argeloze kijker? De orgastisch verbale juichpakeruptie toen Arjan Robben ein-de-lijk scoorde was dan ook tekenend. 8 Jaar lang had Snoeks moeten wachten op dat ene heldere momentje van ‘glazen’ Robben. Als je het maar lang en vaak  genoeg blijft roepen gaat het vanzelf een keer goedkomen, moet Snoeks denken. Maar in de huiskamers en kroegen van Nederland schakelde men massaal over naar Canvas of de BBC. Teveel Frank Snoeks; de man die werkelijk élke wedstrijd dood kan lullen.

Nederland verdient zoveel beter. Snoeks is nog steeds eerste keuze van de NOS om wedstrijden van het Nederlands Elftal te verslaan en dat is een doodzonde. Bovendien komt het commentaar op Frank Snoeks niet zomaar uit de lucht vallen. Deze ellende is al jaren aan de gang. Hoe het had gemoeten zie je in de video hierboven. Jack van Gelder samen met Ronald de Geer: kip-pen-vel! je zit gewoon een heel andere wedstrijd te kijken. Gewoon het geluid van Radio 1 met de beelden van Nederland 1. Is dat nou zo moeilijk, NOS? Het probleem is echter, dat je het geluid van de radio nooit meer synchroon krijgt met de beelden van TV, met die digitale verbindingen. Mogen wij alsjeblieft de rest van dit WK voor altijd verlost blijven van Frank Snoeks? Wij willen ook kunnen genieten van de wedstrijd. Dit WK wordt niet verziekt door incapabele scheidsrechters maar door Frank Snoeks. Hashtag: #StopFrankSnoeks

Frank-Snoeks_400x400

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

32 reacties

 1. Joost Beantwoorden

  Weg met Frank Snoeks! Hij verziekt het kijkplezier!

  1. danny Beantwoorden

   helemaal mee eens slechte NOs en commentatoren

   1. danny Beantwoorden

    en niet alleen snoeks ook die driessen is een ramp lijkt wel pro tegenstander de knurftttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

 2. Jaap van Dalen Beantwoorden

  Helemaal mee eens, ik ben na een half uur en tips van vrienden overgegaan naar de Belgische collega’s. Dan zat je wel met Jan en Jan als analytici maar ja erger dan Snoeks kan niet….. God wat een zelfingenomen eikeltje. Dat orakelt maar door over niet ter zake doende onzin en lult iedereen een complex aan van heb ik jou daar. Terwijl Oranje het beslist niet slecht deed met die ‘onervaren’ verdedigers. De jongens moesten wel tekort komen tegen de Spaanse afgoden…..

 3. Snoekshater Beantwoorden

  Wie verlost ons van het leed
  dat lulhannes Snoeks heet!

 4. Calculus Beantwoorden

  Snoeks, die alleen maar zichzelf graag hoort praten en bovendien helemaal geil is van zijn kennis over de nicht van cillessen of de broer van de guzman, kortom alle mogelijke informatie over een speler waar werkelijk NIEMAND op zit te wachten. Je zal bovendien maar als kijker bijgelovig zijn, bij een penalty tegen roept meneer nog even snel dat de speler in kwestie er al een aantal heeft gemist… natuurlijk vliegt tie erin dan. Ik kan iedereen adviseren die net zo’n hekel aan snoeks heeft als ik om massaal over te zappen naar de belg. Wat een verademing, wat een normalisatie! Commentaar zoals het bedoelt is: Namen van spelers, wedstrijdsituaties, en voor de rest lekker de waffel dicht. Snoeks moest bij de 2-1 van Robben ook nog even zeggen “Jammer dat hij dat niet 4 jaar geleden heeft gedaan” snoek wat ben je toch een misselijkmakende, ego trippende zak met blubber. Nooit never dat ik je vieze stem nog in mijn hoofd wil. Ik erger me al heel lang aan Snoeks maar dit WK loopt het de spuigaten uit. Wie heeft deze man eigenlijk aangenomen? Wat een bagger, maar ja, het is natuurijk wel de NOS dus wat verwachten we eigenlijk.

 5. Wiebe Beantwoorden

  Nederland wil Jack terug op tv!

  https://www.facebook.com/Jackterugoptv

 6. Q Beantwoorden

  Waarom zit deze man op kosten van ons belasting geld zo negatief te wezen! WEG met FRANK snoeks!

 7. Bowie Beantwoorden

  Als ik de mogelijkheid heb, altijd de radio op Jack en het beeld (met het geluid uit!!) op NOS. Dat doe ik al jaren. Vreselijk die Snoeks.

  1. Heltet Beantwoorden

   Dat kan niet kwatser want de televisie loopt achter.

 8. John Beantwoorden

  Je kunt het synchroon laten lopen. Een beetje afstemmen, dus ongeveer 2 seconden de TV op pauze zetten en dan loopt het radio-commentaar gelijk met de beelden.

  Het enige kleine nadeel (als je een flatje of rijtjeshuis hebt) is dat je in totaal 2 tot 3 seconden vertraging hebt t.o.v. de buurman. Dat valt trouwens ook af te spreken met de buurman, of samen precies gelijk afstemmen.

  Maar wat was het leven eenvoudig als Frank Snoeks het zwijgen opgelegd zou worden. Gelukkig geef ik zelf commentaar tijdens een wedstrijd. Hij mag het trouwens zelf ook eens in gaan zien. Frank Snoeks, je bent een lul en dat weet je zelf al jaren. We kotsen je uit. Je kan er helemaal niets van. Dus als de NOS je niet ontslaat, pak dan zelf je biezen en doe deze natie een groot genoegen. Als het om geld gaat, dan gaan we voor je crowdfunden zodat je eindelijk je smoel eens houd tijdens onze geliefde sport.

 9. No. more snoeks Beantwoorden

  Inderdaad waarom doet de nos hier niks aan wat een vooringenomen stemming maker bah

 10. Thijs Beantwoorden

  Snoeks is gewoon een fucking drama. Ik ben nog gestart met tv commentaar, maar na een half uurtje was ik gewoon helemaal murw geluld. Net zoals je bij een vochtige, warme dag volledig op apegapen ligt. Dat lukt Snoeks gewoon met z’n werkelijk oeverloze gezwets.

  Toen radio 1 er bij gepakt.

 11. J Beantwoorden

  Heh! Er zit een knop op de TV! (Doe Maar).

  Gaan zitten zeuren over Snoeks terwijl er een alternatief is – Canvas of dew BBC – is echt zeuren om het zeuren…

  Als men zich aan iemand ergert, dan ligt dat niet zozeer aan diegene waaraan men zich ergert, maar primair aan degene die zich ergert.

  Mens, erger je niet!

 12. Ger Steijger Beantwoorden

  Verlos ons van tante lulla of te wel Frank snoeks..leiding Nos denk bv. aan Jeroen grueter, kort en zakelijk en verstand van voetbal

 13. erik Beantwoorden

  vanavond is het ook weer een drama.
  Volgens mij ziet hij liever een ander elftal in de finale dan NL.
  Totaal geen blijdschap of emotie in zijn commentaar.
  Graag iemand (zoals J van Gelder) live commentaar laten geven.

 14. henk Beantwoorden

  ik vind Frank Snoeks geweldig, hij weet tenminste waar hij het over heeft. Andere commentatoren (bijv. gisteren bij blessure Martins Indi) zwijgen soms minutenlang (omdat ze niet weten wie er gebleseerd is??), Frank Snoeks weet al wat de speler mankeert voordat-ie het zelf weet. Het is een gave.

  1. Jan van der Geest Beantwoorden

   Het kan wel zijn dat hij weet waar hij over lult, probleem is dat hij niet lult over de wedstrijd waar we naar zitten te kijken en waar zijn stem doorheen ratelt. Die vent somt alleen maar weetjes op die hij dagen lang heeft lopen verzamelen over de schoonfamilie van de spelers. Echter, ik ben totaal niet geinteresseerd is het aantal kinderen dat de zus van een aanvaller heeft of de ziekte van de hond van de moeder van de keeper.
   Het is ook niet echt een gave, het is plichtsgetrouw huiswerk maken. Als hij een gave zou hebben dan zou hij inhoudelijk op het gebeuren op het veld kunnen reageren (nu komt hij er in het gunstigste geval zelf bij de derde of vierde herhaling achter wat hij gemist heeft maar verder iedereen wel heeft gezien)

 15. Sjoerd Beantwoorden

  Geweldig commentaar van de ze man! Ik vind hem een van de beste commentatoren. Nee zo’n kerel die lekker het verslag bij columbia – Ivoorkust doet. Dat is toch niks. Lijkt wel een schaalwedstrijd. Snoeks weet zelfs een schaakwedstrijd nog spannend te maken. Top
  Kerel.

 16. Henk Beantwoorden

  Frank Snoeks kan een saaie wedstrijd toch nog de moeite maken om naar te kijken. Af en toe een beetje humor en veel kennis.

 17. Hans Beantwoorden

  Wat hebben sommige droeftoeters hier toch een commentaar op Frank Snoeks. De enige commentator van de NOS die humor koppelt aan kennis en enthousiasme. Niemand die je verplicht om je geluid aan te laten staan als het je niet bevalt! Ik hoor hem graag en hoop dat ie nog vaak wedstrijden zal verslaan.

  1. Roel Zsigmond Beantwoorden

   He he Hans, eindelijk iemand die even een ander geluid voortbrengt dan dit sneue geweeklaag. Smaken verschillen, zeker, en ook droevige meningen mag je hebben, maar ik ben blij dat er hier ook mensen zijn die Snoeks net als ikzelf en heeeeeeeel veel anderen gewoon geweldig grappig vinden. Dus droeftoeters, ga fijn op Canvas kijken dan heb je er geen last van, het is jullie gegund.

 18. bram Beantwoorden

  Mag ik de schrijver van dit artikel naar huisregel #2 verwijzen? Synchroom? De rest van het artikel is mooi in pretentieus taalgebruik geschreven, maar je valt hiermee echt ontzettend door de mand.

 19. Sandra Beantwoorden

  Ja, sorry Frank maar het is niet om aan te horen.

 20. Henk Beantwoorden

  en weer zat hij er naast. Het was echt buitenspel, die goal van Nigeria. en niet de eerste keer dat Snoeks het niet ziet. Beijlo is nog beter!

 21. jan Beantwoorden

  ik kijk altijd belgie, bbc of zdf.
  mag wel een bom vallen op die NOS

  1. Roel Zsigmond Beantwoorden

   Zo Jan, we zullen jou maar niet teveel controle geven over wat dan ook he? Een bom, alleen omdat het je niet bevalt? Mijn god, get a life man. Droeftoeter.

 22. Calculus Beantwoorden

  Ja ach wat is hij goed met zijn humor en voetbal kennis. Werkelijk tenenkrommend dat stemgeluid van die piepscharnier. We zitten helemaal niet te wachten op zijn oh-zo goed gevonden woordgrappen en zo mooi mogekijk uitgesporken namen a-la Mart Smeets, de vader van alle irritante sport media personen. Snoeks is walgelijk.

 23. staler Beantwoorden

  echt een DRAMA die Snoeks, onbegrijpelijk, dat de NOS hem steeds weer kiest voor de verslagen 🙁
  gewoon aan de kant met die vent en zet Jack daar neer.
  als je snoeks 90 minuten aan moet horen krjg je toch spontaan zelfmoord neigingen, wat een irrie geluid heeft die vent en vooral waarom lult die bijna 90 minuten over dingen die niemand wil horen :S

 24. DJ Beantwoorden

  Wie helpt ons van Frans de zwetser af. Ik kijk de finale op het Belgische net

 25. G Beantwoorden

  Als de heer Snoeks nu eens niet zoveel niet relevante verhalen zat te zwetsen en het spel wat meer zou volgen kon hij misschien datgene waarnemen wat werkelijk op het veld gebeurt.
  Zijn commentaar komt ons vaak over als totale onzin.
  Hier zitten de voetballiefhebbers niet op te wachten.
  Dus snoer hem de mond.