BREAKING: ISIS roept kalifaat uit

Ja hallo. Terwijl wij allemaal met samengeknepen achtersten naar het bijna verlies van Nederland tegen Mexico zaten te kijken, maar wat dankzij die geniale schwalbe van Robben toch nog een orgastische uitbarsting van vreugde werd, is het iets verder zuidelijk een heel stuk minder vrolijk. Voor het eerst sinds 1923 is er op de wereld weer een kalifaat, te weten: De Islamitische Staat van het Midden Oosten. En ISIS mogen we voortaan gewoon IS noemen, dat is wat makkelijker. Dat, of DJ ISIS had met een lawsuit gedreigd natuurlijk, dat kan ook. Oh ja, Abu Bakr al-Baghdadi is Kalief Amir Al-Mu’minin en vanaf nu de nieuwe leider van alle moslims ter wereld. Aldus ISIS dan.

Het uitroepen van alle veroverde gebieden, van de Iraakse provincie Daliya tot aan de Syrische stad Aleppo tekent de enorm agressieve ambitie van IS. Ze roepen ook andere radicale soennieten (zoals Al Qaida) op zich aan te sluiten bij het kalifaat. En dat is wel de kanttekening bij de stichting van deze islamitische heilstaat: ze spreken alleen voor de soennieten, niet voor de sjiieten. En o ja, iedereen die er tegen is moet dood. Er kunnen nu twee dingen gebeuren: ofwel de gelegenheidscoalitie van Irak, Rusland, de VS en Iran zet een tandje bij en bombardeert het hele kalifaat naar Allah, of de soennieten verenigen zich en vormen een nieuwe islamitische en terroristische superstaat die het hele Midden Oosten in vuur en vlam kan zetten. Zelf spreken ze al over een nieuw tijdperk van internationale jihad. Dit kan nog wel eens heel slecht aflopen…

(tekst gaat verder na de advertentie)

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

7 reacties

 1. Remko Jager Beantwoorden

  4 aug 1939

 2. Theo Hofman Beantwoorden

  En hoe kan ook anders, op alle tv zenders wordt direct via teletext melding gemaakt, behalve op Nedrigland 1, 2 en 3 want onze NOS .

  Ons Nedriglandse Omroep Sprookjes, zwijgt weer in alle toonaarden tot het moment dat men op “democratie wijze” toestemming krijgt om te mogen berichten.

 3. Johan Eskens Beantwoorden

  En dan moet ik ineens denken aan Nostradamus…….

 4. Spice Beantwoorden

  Dat kan toch allemaal niet?? Wilders zag toch beren op de weg? Islamofobia etc. etc. Het is toch een religie en geen ideologie? Iedere boerenlul met een beetje verstand heeft dit zien aankomen.
  @Johan Eskens, inderdaad. Zelfs Bernadette van Lourdes heeft dit voorspeld. Kan je nagaan dat zij het wel zag maar alle politiek correcten die ons regeren niet.

 5. Willem van Meggelen Beantwoorden

  Laat ze elkaar maar lekker uitroeien daar. Graag nog wat extra wapens er naar toe. Misschien nog een klein atoombommetje om er een beetje vaart in te houden of anders nog wat gifgas uit Syrië.

 6. Tijs Ketelaars Beantwoorden

  Geef de isis de ruimte!!!

  Pakken wij de aarde!!

 7. Mawlana Beantwoorden

  Het is toch duidelijk voor wie zij vechten voor zich zelf. Dit is toch geen Islam, als er een hel bestaat dan zullen deze Jihad strijders er als eerste in komen.

  Ze durven hun gezichten niet te tonen, angshazen

  En het is duidelijk voor wie ze werken de opec, en wie hen steunt. Hier is toch ook duidelijk te zien dat al qaida of what ever een denktank is van kapitalisten de VS. Waarom kijkt de VS dan toe. Beste Jihadies jullie doen het vuile werk voor de Nadjdies van Saoudi, Kuwait, bahrein. En wij gewone mensen maar meer betalen voor de olie.