Nederland Regeltjesland: in Groningen mag je niet buiten zitten zonder vergunning

Ah, Nederland. Land van vertrutting en verkutting. Waar de overheidhaat het liefst iedere fucking ademtuig zou reguleren en waar je een vergunning moet hebben om in je eigen buurt een beetje relaxt met je buren te praten. U denkt: MWNW overdrijft weer, smijt weer met superlatieven en dikt weer aan. Welnee. Zo zijn we niet. Wij brengen alleen de pure harde en foeilelijke waarheid. En lelijk is ‘ie. Kom, we nemen u even mee naar Groningen.

Want daar, in de wijk De Hoogte, hadden buurtbewoners dus een tafel en wat stoelen neergezet op een lege parkeerplaats. Doen ze al jaren, als het lekker weer is. Kratje bier erbij en socializen met de buren. En tegelijkertijd tuig op afstand houden, want de tafel stond zo opgesteld dat ze de buurt een beetje in de gaten konden houden. Geen drugsdealers daar, dat begrijpt u wel. Totdat de wijkagent afgelopen week ineens de tafel en stoelen geconfisqueerd heeft. Zomaar, uit het niets. Of nou ja, zomaar… Kom er maar in, woordvoerder Ger Blokzijl: “De buurtbewoners hebben hiervoor geen toestemming aangevraagd. Als we dit toestaan, moeten we dat overal doen. Dan is het hek van de dam.

(tekst gaat verder na de advertentie)

Ja zeg, dat moeten we dus niet willen he. Dat mensen zo maar zelf dingen gaan doen en dan lol en plezier hebben. Voor je het weet  hebben mensen het overal gezellig met elkaar zonder vergunning! En dat kan dus niet, want daar moet de overhaat wel even naar gekeken hebben. U ziet het, kordaat optreden van de overhaat, aldus de overhaat. En de Nederlanders? Die staan er bij en kijken er naar. Ieder volk krijgt de overhaat die het verdient.

 

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

18 reacties

 1. Hupskakee Beantwoorden

  Mja, weet het niet. Het zijn ook altijd paupers die zo nodig in de voortuin of op straat willen zitten. Liefst met hond, sigaret en bier. Een parkeerplaats innemen is ook niet het meest sociale, en als je gezellig met elkaar wilt zijn kan dat prima in iemands achtertuin dunkt me.

  Dus ja, wijkagent goed ingegrepen.

 2. Angel Ique Beantwoorden

  Belachelijk, zeg!

 3. Ansjelien Sjef Rijken Beantwoorden

  kansloze achterblijvers daar

 4. Johan Luttmer Beantwoorden

  wtf

 5. Rosita Den Hartog Beantwoorden

  stel je voor dat het nog eens leuk zou worden….:(

 6. Rein Lof Beantwoorden

  Ja maar in Groningen moet je ook wel, alle huizen donderen om hun heen in elkaar door die kut-NAM.

 7. hendrik j. Beantwoorden

  jaa, een paar goedmoedige, belastingbetalende senioren aanpakken, waar zijn dit soort dienstkloppers als het om moslims gaat, dan, ja dan, staan ze op verre afstand zich afzijdig te houden, nu niet he?

  deze mensen zijn geen galbakken, die slaan, spugen en schelden, of erger.

  1. Spice Beantwoorden

   Breek me de bek niet open, vaak heb ik tot in de vroege ochtend last van onze lichtgetinte meevretertjes. Ik moet om 6 uur mijn nest uit om te werken dus wil graag slapen ’s nachts. Wij (meerdere buren) bellen de politie maar er wordt geen fuck aan gedaan. Weet je, de irritatie is zo hoog dat ik zelfs overweeg om met een bomgordel tussen dat stelletje totaal nuttelozen te gaan staan. Want volgens mij hebben ze in mijn hemel geen lichtgetinte hangjongeren dito crimineeltjes.

 8. Rob Bakker Beantwoorden

  Moet niet gekker worden

 9. Appelvrouw Beantwoorden

  Maar dit is een kant van het verhaal. Hoeveel overlast bezorgen zij daar? Hoe sociaal is sociaal voor andere bewoners (zij die andere behoeftes hebben). Heeft er iemand geklaagd die misschien op een andere manier sociaal is? Waarom? Een wijkagent komt toch niet zomaar? Hier tenminste niet, en ik woon in Groningen, in een volksbuurt.

 10. John de Wee Beantwoorden

  je kan ook buiten zitten zonder 3 parkeer plekken te bezetten ,zo simpel is het dan ook weer

  1. Johan Luttmer Beantwoorden

   meeloper,slijmbal.schaap beeheee,als de pliesie het vind is het zo beeheee

  2. Johan Luttmer Beantwoorden

   meeloper,slijmbal.schaap beeheee,als de pliesie het vind is het zo beeheee

  3. John de Wee Beantwoorden

   rot op lul. ik vind helemaal niks van de pliesie, maar ook niks van een zooitje jankers

 11. Marcel020 Beantwoorden

  Als die agenten nu eens bij mij in de buurt gaan jagen op rondhangende bontkragen, dan doen ze eindelijk iets nuttigs. Dat genetisch afval loopt de hele nacht op straat, vooral tijdens de ramadan is het een verschrikking. Maar jammer genoeg ook hier durft de politie alleen maar nette burgers lastig te vallen, want die zijn een gemakkelijke prooi. Tijd voor een echte regering, die het lef heeft om er iets aan te doen.

  1. Spice Beantwoorden

   Hier in Gouda hetzelfde verhaal. Ik moet om 6 uur mijn bed uit om te werken maar lig soms tot half 4 wakker van die meestal licht-getinte klootzakken (met bij de behorende autochtone sloeries). Politie probeert er wat aan te doen maar het is dweilen met de kraan open. Als ik ze bel dan komen ze vaak wel maar de volgende nacht is het weer raak. Als ze van de ene hangplek weggestuurd zijn dan verplaatst het probleem zich want dan heeft een andere straat of buurt er weer last van. Het zijn er ook zoveel dat er bijna geen buurt meer veilig is voor hun overlast gevend gedrag. Nederlandse jongeren beginnen het gedrag te kopiëren (zelfs het rare praten) dus het probleem wordt steeds groter. Spertijd invoeren is de enige oplossing. Andere oplossing alles terug naar land van herkomst van ouders en grootouders.

 12. Marcel020 Beantwoorden

  Gewoon kapotschieten die kakkerlakken, wordt iedereen beter van.