Tijs van den Brink verrast door abrupt einde EO-praatprogramma

Eergisteren nog wisten wij u te melden dat het EO-praatprogramma Knevel en Van den Brink volgend seizoen misschien wel een doorstart mocht maken. Nu blijkt echter dat hiervan geen sprake is. Het doek is definitief gevallen. Einde oefening. Voor co-presentator Tijs van den Brink kwam het besluit als een grote onaangename verrassing. Hij wist van niets. Het abrupte einde aan ruim zeven jaar prietprutpraat op televisie heeft hem hard geraakt. En dat is te zien. Een veel triester gezicht dan dat van Tijs kennen wij niet. Ook als hij lacht ziet hij eruit alsof hij net van een begrafenis komt. Het zal door die afhangende mondhoeken en zijn orthodox christelijke achtergrond komen. De treurigheid heeft zich definitief in zijn gezicht genesteld.

Dat was wel anders toen Tijs eind jaren tachtig afstudeerde aan de Evangelische School voor Journalistiek. Fris en fruitig begon hij zijn carrière bij het protestants-christelijke Friesch Dagblad. Al snel kwam hij als hoofd van de politieke redactie bij de EO terecht. Landelijk bekendheid kreeg hij als medepresentator van de actualiteitenrubriek Met het Oog op Morgen. Hij won in 2004 zelfs de prestigieuze Marconi Award voor beste radiopresentator. Zijn naam staat tussen die van radiogrootheden als Frits Spits, Willem Duys, Erik de Zwart en Giel Beelen. Dat kun je toch wel wat.

(tekst gaat verder na de advertentie)

Maar op zijn 44ste lijkt zijn loopbaan toch wel een beetje in het slop te zijn beland. De toekomst van deze evangelische treurwilg ziet er niet echt rooskleurig uit. Een eigen talkshow of een spelletjesprogramma vraagt toch om iets meer charisma en vrolijkheid. Rondom 10 lijkt ons wel iets voor hem. Of anders een fijn televisieprogramma over God. Wij willen Tijs echter nog een andere suggestie aan de hand doen. Ga toneelspelen. Met zo’n hoofd is elke tragedie je op het lijf geschreven.

 

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

3 reacties

  1. Gerard van Dorst Beantwoorden

    Laatste tijd veel anti islam in die show, en dat mag niet van de linkse meesters.

  2. Justin Case Beantwoorden

    Godzijdank. ©

  3. A.J. Timmers Beantwoorden

    Wanneer worden we verlost van de vreselijke stijl van presenteren die Thiis elke avond voor de EO radio tentoonstelt. Heeft blijkbaar in zijn opleiding toch enkele elementaire modules gemist. Tenen krommend.