Beoogd maker racistisch spandoek Kenneth Vermeer meldt zich

Dat was wat, gisteravond. Niet alleen sloeg de aankondiging van Kenneth Vermeer als nieuwe keeper van Feyenoord in als een bom, de aftermath was niet minder spectaculair. Bij de Rotterdamse Kuip was namelijk een spandoek opgehangen met daarop op het eerste gezicht een drol met een streep er doorheen (dit bleek later een bruine neus te zijn; kan iemand de artiest even bitch slappen?), vergezeld van de woorden EBOLA en VERMEER. “Bring back the bananas!” juichte een gedeelte van het Legioen in koor en men vond het blijkbaar lollig om een bruine drolneus op een doek te kalken en de link met de ebola epidemie in donker Afrika te leggen. Bij Feyenoord inderdaad. De club met bijna de helft donkere spelers. Ongelooflijk.

Eencellige Feyenoordsupporters die op de man spelen. Chique. Zijn het tegenwoordig niet allemáál broodspelers? En even voorbijgaand aan de discussie of het ‘done’ is om bij de aartsvijand te gaan shoppen terwijl je niet zo heel lang geleden een uitstekend keeperstalent bij Dordrecht weg hebt gekaapt, is het natuurlijk absoluut ‘not done’ om mensen op hun huidskleur te ‘pakken’. Oh en by the way: Hahn heeft ook gewoon bij Ajax gespeeld hoor…

Vervelende situatie, zo’n spandoek. Vooral omdat 1 supporter aan zijn vriend vroeg of die even een foto van hem en dat spandoek zou willen maken. Nog veel vervelender is het misschien wel dat er nog meer mensen foto’s maakten van dat spandoek met die jongen er naast. Deze supporter heeft sinds gisteravond te maken met een shitstorm waar je U tegen zegt en zweert niets met het doek te maken te hebben. Dat nemen we dan graag voor waarheid aan. We kunnen ons niet voorstellen dat je met je volle verstand zo’n doek maakt namelijk. Gelieve de manhunt op de jongen op de foto af te breken dus. Na de break de mail die W-Z-F.nl ontving:

Beste Feyenoorders,

Gisteren is er op Twitter een foto verschenen waarop een spandoek stond met de tekst ‘ebola Vermeer’. Ik stond naast dat spandoek en daar heb ik ongelofelijk veel spijt van.

Ik wil benadrukken dat ik niks met dat spandoek te maken heb. Toen ik uit de bus stapte nadat we terug kwamen uit Enschede zag ik dat spandoek hangen. Een vriend van me wilde een foto maken en ik ging er naast staan. Ik realiseerde niet dat er nog tientallen mensen foto’s maakten en dat dit eigenlijk een heel racistisch spandoek is. Ik ben totaal niet racistisch en wil er ook helemaal niks mee te maken hebben.

Er spelen genoeg gekleurde spelers bij Feyenoord waar ik ook totaal niks tegen heb. Ik wil dan ook graag mijn excuses aanbieden aan alle Feyenoorders dat ik hun en de club in discrediet heb gebracht. Dit is nooit mijn bedoeling geweest. Ja, het was stom om ernaast te gaan staan. Ik schaam me dan ook kapot voor het feit dat dat spandoek over Twitter rondvliegt en vooral het feit dat ik erop sta.

Ik wil nogmaals benadrukken dat ik nooit, maar dan ook nooit de club of het legioen de club in discrediet wil brengen. Het was een hele domme actie van mij waar ik nogmaals HEEL VEEL SPIJT VAN HEB. Als er iemand is die Feyenoord altijd positief steunt, ben ik het. Ik hoop dat jullie mij kunnen en willen vergeven.

Groetjes,

[naam en contactgegevens bij redactie bekend]

sorryVrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.