Echtscheiding: goed voor uw gezondheid

Eind augustus schreven wij nog dat hoe meer u op vakantie gaat, hoe beter. Voor uw gezondheid dan. U bent minder ziek en u leeft langer. Voor uw huwelijk is vakantie echter een risicofactor van formaat. In de maanden augustus en september neemt het aantal echtscheidingen toe met twintig en soms wel dertig procent. Ook als de meivakantie niet één maar twee weken duurt, stijgt het aantal aanvragen meteen.

Toptijden voor echtscheidingsadvocaten als Mark Teurlings, die zelfs wel eens overwogen heeft om een advertentie te plaatsen met de tekst: Leuke vakantie gehad? echtscheiding-online.nl. Een grapje, maar met een serieuze ondertoon.

Voor iedereen die inderdaad een tegenvallende vakantie heeft gehad, is er nu gelukkig de landelijke Dag van de Scheiding, die dit jaar op 12 september wordt gevierd. Op 15 september 1796 werd namelijk de allereerste Nederlandse echtscheiding uitgesproken. Een historisch moment dus. Om even bij stil te staan.

De dag is een initiatief van de Vereniging voor Familierecht, Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS). Op deze dag kunt u door het hele land bij een van de ruim zevenhonderd bij de vFAS aangesloten kantoren terecht om informatie in te winnen over de juridische gevolgen van een echtscheiding, co-ouderschap of mediation.

Cynici onder u zouden kunnen beweren dat de Dag van de Scheiding een verkapte vorm van klantenwerving is. Een ziekelijk marketingproduct van een beroepsgroep die vooral in uw centjes is geïnteresseerd. Wij denken daar anders over. Alsof u bij elkaar zou zijn gebleven als er geen Dag van de Scheiding zou zijn geweest. Denk daar maar eens over na. Als wij moesten kiezen tussen onze eigen gezondheid of een goed huwelijk dan zouden wij het wel weten.

Zonder vrouw en kinderen kunnen wij niet alleen vaker op vakantie, maar het is ook nog eens een stuk gezelliger, gezonder en goedkoper. Mits uw echtscheidingsadvocaat natuurlijk een goede financiële regeling voor u heeft getroffen. Redenen genoeg om op 12 september a.s. even bij een vFAS-kantoor bij u in de buurt binnen te lopen lijkt ons.Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.