Brekend nieuws: 11 Vliegtuigen verdwenen, Buma (CDA) roept op tot bewapening tegen IS

Vorige week werd het vliegveld van Tripoli (Lybië) aangevallen door het extremistische Lybian Dawn, een aan Al Qaida gelieerde terreurbeweging. Hierbij werd de terminal verwoest en gingen ook vliegtuigen in vlammen op. De schade is enorm en de belangrijkste luchthaven van het land is hiermee onbruikbaar geworden. In de regio strijden diverse extremistische groeperingen (waaronder Ansar al Sharia, dat banden heeft met IS) om de macht en de regering verliest stukje bij beetje meer terrein. Na de val van Khadaffi is het land verworden tot één grote anarchistische broedplaats voor terreur.

Inmiddels zijn bij het Pentagon alle alarmbellen gaan rinkelen want na de aanval zijn 11 commerciële lijndienstvliegtuigen verdwenen. Deze zouden meegenomen zijn door een groepering die The Masked Men Brigade wordt genoemd. Een vooraanstaand Marokkaans militair expert verklaarde voor Al Jazeera dat er een gerede kans is dat de vliegtuigen gebruikt gaan worden voor een grote aanval. Dat zou binnen het Maghreb-gebied kunnen zijn, waar Marokko ook onder valt maar evengoed de olievelden van Saoedie Arabië.

Een tweede mogelijkheid zou zijn dat de vliegtuigen gebruikt gaan worden om grote aantallen terroristen in 1 keer op een strategisch punt binnen te loodsen, waar normale lijnvluchten ook binnenkomen, om van daaruit een gebied in te nemen.

Een derde optie is een aanval op een Europees doel, waarbij het Vaticaan een goede kanshebber is. Niet alleen is het geografisch gunstig gelegen; men zou in 1 klap de gehele westerse christelijke wereld kunnen verlammen met een aanslag waar 9/11 bij verbleekt. Kun je 10 keer paus zijn, een airbus 320 kop je niet even terug. Sowieso is de heilige onschendbaarheid van deze gezant van God met directe hotline allang feitelijk weerlegd.

Nog maar 8 dagen en dan is het weer 11 september. Niet alleen is dat de dag dat de aanslagen op New York en Washington de wereld voorgoed veranderden; het markeert ook de dag dat in de stad Benghazi (Libië) het Amerikaanse consulaat werd aangevallen door 150-200 islamitische radicalen. Hierbij kwam de Amerikaanse ambassadeur Christopher Stevens om het leven, met drie anderen. De Amerikanen staan op scherp.

En Nederland? Dat maakt zich alleen druk om het neersabelen van het Vrije Woord. Het vervolgen van Wilders om niet-strafbare uitspraken of de website GeenStijl vanwege niet kwetsende fotosoeps lijkt meer prioriteit te hebben bij de bewindvoerders dan het in stelling brengen van een troepenmacht dat ons land zou kunnen verdedigen tegen aanvallen. Wat dat betreft begrijpt CDA voorman Sybrand Buma het tenminste. Luister even naar wat hij zegt, (op 4:06)…wij weten wel wie onze stem zou krijgen inmiddels. Don’t fuck with The Syb! (iLink)Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.