Eindelijk! Frank Snoeks stopt ermee

Even maakte ons hart een klein vreugdesprongetje. Frank Snoeks stopt ermee. U weet wel die schreeuwerige sportverslaggever met legendarische uitspraken als: met iedere minuut zijn we een minuut verder en natuurlijk het Timmertje, Timmertje wat ga je doen? tijdens Olympische Spelen in Nagano.

Frank Snoeks hoort zichzelf maar wat graag praten. Dat kan hij dan ook als de beste. Hij weet ons altijd weer te vermoeien met nutteloze weetjes over de achterneef van Arjen Robben of de steenpuist van een of andere onbekende Russische schaatser. Terwijl wij juist willen horen wie de beslissende voorzet gaf of de overtreding maakte. Snoeks is dat niveau allang ontstegen. Niet de sport of de kijker staan centraal, maar Frank Snoeks zelf: de grootmeester van de babbel-tv. Dat hij ermee ophoudt zou het beste nieuws van dit jaar zijn. Op het van de buis halen van Knevel en Van den Brink na dan.

(tekst gaat verder na de advertentie)

Helaas. Snoeks stopt alleen maar als commentator bij schaatswedstrijden en richt zich vanaf nu fulltime op het voetbal. Arme, arme voetballiefhebbers. Die krijgen dit seizoen een overdosis Snoeks voor de kiezen nu de NOS de Eredivisie, de Champions League én de EK-kwalificatie uitzendt. Als reden geeft Frank aan dat hij wat vaker bij zijn familie wil zijn. Waarom dan niet helemaal stoppen vragen wij ons af. Dat is beter voor iedereen. Plus plus zou Louis zeggen.

Als voetbalcommentator is Snoeks niet geheel onomstreden. Wat heet, Twitter ontploft bijkans als Snoeks weer eens op zijn geheel eigen wijze verslag doet van een wedstrijd van het Nederlands Elftal. Wij kennen maar heel weinig mensen die het erg zouden vinden als Snoeks niet alleen zijn schaatsen, maar ook meteen zijn kicksen aan de wilgen zou hangen. Allejezus, wat verlangen wij terug naar Hugo Walker.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

7 reacties

 1. remco Beantwoorden

  Jan Dirk stouten! Niet geheel objectief maar wel mooi!

 2. Jeroen de Groot Beantwoorden

  Hoop dat jeroen grueter snel volgt!

 3. Mwoateh Mwoateh Beantwoorden

  beetje dooie cavia dit

 4. prof. dr. ing. akkermans Beantwoorden

  Komt dat schooooooot HUGO

 5. Rein Lof Beantwoorden

  Had liever gezien dat Mart Smeets ermee gestopt was, maar helaas.

 6. Justin Case Beantwoorden

  Face palm.. ©

 7. Justin Case Beantwoorden

  Het houdt niet op. Niet vanzelf. ©