Jan Bennink: BREAK! Zwarte Pietenhaatzaaister Anousha Nzume is een leugenaarster

Klaar voor een schok? Tranenkampioen en Anti Zwarte Piet warrior Anousha Nzume heet in werkelijkheid Anna Steijn. Maar zo kennen we haar toch helemaal niet. Whassup with that sister? Vond Anna haar naam niet mooi? Dan had Moniek of Chantal toch ook gekund? Of Josje naar dat leuke meisje van K3? Of was dat zo’n witte naam niet soulglow genoeg? Had Petra of Leonie, of Beate voor mijn part, niet die benodigde Black Power twist? En waarom heeft Anna dan maar direct haar achternaam maar omgezet in Bantoe? Was dat een kwestie van smaak of is Nzume een artiestennaam, iets als Hans Klok of Kluk Kluk?

Onze nationale huilbui koos in ieder geval een naam uit die makkelijk te vermarkten is op de antidiscriminatie markt. Iemand die Anna Steijn heet krijgt nu eenmaal die vermaledijde Zwarte Piet in nog geen 100 jaar afgeschminkt. Voor een “Anna Steijn” geen audiënties bij burgemeesters of gloedvolle optredens bij talkshows. Dat heeft niet de Malcolm X factor. Daar moet je een Xsosa naam voor hebben of Masai, of Martina Luther King. In ieder geval een naam die doet vermoeden dat je zo van de Serengeti komt aangerend, speer in de aanslag, om de Nederlandse Leeuw uit diepzwarte eeuwen van discriminatie en blanke slavernij te redden. Als je gewoon maar Anna Steijn heet krijgt de echte Nzume’s, Akosua’s, Nkruma’s niet de straat op om kleine kinderen te bedreigen op 5 december.

(tekst gaat verder na de advertentie)

Anna Steijn klinkt niet als een krijger uit de schaduw van de Kilimanjaro, meer als een hockeymeisje uit Wassenaar. Met van die wapperende Germaanse lebensbornharen, Zo’n meid die iedere zaterdag een meter bier haalt bij HGC of Pinoké en in een dispuuthuis op de gracht woont. Daar pak je geen subsidie mee. Wie is dat meisje eigenlijk die iedere Pauw opnieuw Nederland zijn pietjes door de neus probeert te boren? Tijd om af te schminken mevrouw Nzume. Kom maar achter uw schild vandaan.

nzume

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

36 reacties

  1. Cargawar Beantwoorden

   ook aan de meth gezeten soms, bouwman?

 1. Bas Smeets Beantwoorden

  Tja je hebt soms van die mensen he

 2. Davy Goossens Beantwoorden

  breaking: zwarte mensen ook geen engeltjes.

 3. vraagstaart Beantwoorden

  Anna doet me ernstig denken aan Tjalling: https://www.youtube.com/watch?v=KFvT99HNpuI

 4. Kjeld Sigtermans Beantwoorden

  Haha ‘soulglow’. Dit klinkt comingtoamerica achtig.

 5. Natasha Gerson Beantwoorden

  Ja, of je bent geboren als Anna Steyn, omdat je Russische moeder zo heet. Want Steyn (Sztajn) is een naam die duizenden joodse Russen hebben. Anoushka is n koosnaampje of verkleining van Anna in het Russisch. Je hebt later pas de naam van je Kameroenese vader aangenomen. je moet wel Jan Bennink heten om te denken dat het voorkomen van deze naam bij lobith ophoudt

 6. Gerrit Rietveld Beantwoorden

  Wat Natasha Gerson zegt.

 7. Rob Beantwoorden

  Dus iemand die zijn/haar naam verandert, is een leugenaar? Mag niet? Weten we dat ook weer. Wat een opgeblazen gebrul om niks zeg.

  1. Shaman Beantwoorden

   Je naam veranderen in een Afrikaanse naam om meer street cred te krijgen? Niets strafbaars aan maar wees daar wel duidelijk over en ga niet opeens de Afrikaan Nzume uithangen omdat dat zo lekker uitkomt voor je racistische kruistocht wanneer je gewoon Steijn heet.

   1. sazz Beantwoorden

    lees eerst even haar biografie voordat je domme aannames doet. wat een niveau in Nederland!!!

  2. Angela van Doremalen Beantwoorden

   Ze heeft vroeger zeker niet de gewenste cadeautjes gehad op 5 december, vandaar deze actie………:/

 8. Bart Cobussen Beantwoorden

  truttenbol………….

 9. Johan Beantwoorden

  En wat is de echte naam van Jan Bennink? Ik zie hier op mwnw alleen maar laffe pseudoniemen om de echte identiteit te verbergen. Dan een beetje klagen over een vrouw die de naam van haar vader aanneemt.
  Overigens: de strijd om Zwarte Piet is verloren, ik zou me maar op iets anders gaan richten. Je held Putin bijvoorbeeld.

  1. Spicy Beantwoorden

   De strijd om Zwarte Piet is verloren……..? Wat heb ik gemist, wat is er vannacht gebeurd?

 10. Harèl Tieks Beantwoorden

  Klaagpiet????

 11. Natasha Gerson Beantwoorden

  Inmiddels is het duidelijk. Ze heeft op Schoolbank gewoon, niet zo vreemd, de naam gezet zoals ze op school bekend was, en dat was met de naam van haar, tadaa, stiefvader. Haar zusje heet trouwens ook Nzume dus lijkt me sterk dat het n verzonnen naam is. Jan Bennink moet zich echt es laten nakijken

 12. Mike Van't Veer Beantwoorden

  Opknopen die verrekte kut

  1. Maayke Beantwoorden

   Beste Mike,
   Je slaat zulke taal uit en je bent vader van een zoon? Lekker voorbeeld ben jij. Zo’n opvoeding lijkt me veel meer van (negatieve) invloed dan geconfronteerd worden met Piet die niet meer zwart is. Get a life man en denk eens na wat je neerkalkt!

  2. cares Beantwoorden

   Echt, ben jij een vader??? Wat eng!

 13. Ton Fastl Beantwoorden

  Wat een ziekelijk verhaal, om van de reacties niet te spreken. Is MWNW eigenlijk een racistisch forum?

  1. Spicy Beantwoorden

   Verwacht je echt een antwoord?

 14. FluisterPiet Beantwoorden

  Slap stukkie.
  Teveel woorden met dezelfde strekking.

 15. Kromst Beantwoorden

  Er stond al eens iets met deze strekking op MWNW. Als ik me niet vergis. En dat doe ik niet. Was een stuk van Jaimy, naar aanleiding van een blogje. Dit blogje: http://kromst.blogspot.fr/2014/07/whats-in-name-nzume-zeepster.html Maar het stuk op MWNW kan ik niet terug vinden.

 16. Piet Konings Beantwoorden

  Je zou maar Jan Bennink heten.

 17. Historicus Beantwoorden

  Hulde ! Wat een ontdekking ….
  Zucht….

 18. T Beantwoorden

  Zucht…. Wow wat een nieuws….haar biologische vader is Nzume en haar stiefvader heet Steijn….. Goh wat een ontmaskering….. Doe alsjeblieft iets nuttigs met je leven man wat heb jij jezelf voor schut gezet zeg

 19. Corna Dirks Beantwoorden

  Laag bij de grondse manier om iemand op een heel domme wijze onderuit te halen. Lachwekkend als het niet zo stuitend was.
  @Reason against Racism

 20. Barbara Beantwoorden

  Wat ben jij een sukkel, jan Bennink. How low can you go? Ga je schamen!

 21. Sharon Rosheuvel Beantwoorden

  Ja, wat moet je hier van zeggen….. Wat ben jij een loser zeg Jan Bennink. Krijg bijna het gevoel dat we weer op de basisschool zitten…. Ga alsjeblieft een eind fietsen kerel.

 22. jan paul Beantwoorden

  Stop de persen! Wat een primeur! Wat een onderzoeksjournalistiek! Hulde!

 23. Veronica Beantwoorden

  Aan dit stuk kan je racisme herkennen binnen deze witte man die ten eerste na een jaar discussiëren om Trent racisme nog steeds niet begrijpt dat veel Surinamers Nederlandse namen hebben ik noem Patrick kluivert … Inderdaad door de slavernij vaak niet altijd….

  Andersom zijn er ook blanke mensen die strijden in de anti racisme tijdperk .. Deze mensen beoordelen wij op inhoud en niet op naam zoals ons door wit Nederland is aangeleerd een niet westerse naam maakt je niet ongeloofwaardig dit door bovenstaande argumentatie maakt je totaaaal ongeloofwaardig qua kennis en koppeling van achternaam aan standpunt die erbij hoort … 1e klas racisme … Maar hey dat kan je iemand niet kwalijk nemen die racisme niet begrijpt …. Zelfs als ie zijn eigen volk daarmee wegZet als niet credible om tegen racisme te strijden …. Oude koloniale gedachten … Ontwikkel je vooral niet op dat gebied… Dan blijven we de strijd über makkelijk winnen … Racisme loos nieuw Nederland .. Zwarte piet is weg huilie huilie

 24. sazz Beantwoorden

  echt te triest voor woorden deze domheid. ga je schamen en doek dit blog op.

 25. Willem Beantwoorden

  zwarte kut piet.

 26. Jan Bennink Beantwoorden

  OMG allemaal boze mensen! Ik vind dat als je, zoals Anna een waanzinnige grote smoel opzet over de culturele identiteit van anderen, je zelf ff heel duidelijk moet zijn wie je bent en waar je vandaan komt. Thats all. Voor de rest mag Anna zich noemen hoe ze wil. Voor de rest is het weer gieren om de reacties van de duidelijk gestuurde dinnetjes van mevrouw Steijn. Ga lekker swifferen meiden!

 27. Natasha Gerson Beantwoorden

  “Ik vind dat als je, zoals Anna een waanzinnige grote smoel opzet over de culturele identiteit van anderen, je zelf ff heel duidelijk moet zijn wie je bent en waar je vandaan komt”. Afgezien van dat dat een nogal discutabel standpunt is: Dat doet ze dus ook. En waar ze vandaan komt is Nederland, met Kameroenese en Russische wortels. Alleen, jij geloof dat niet en gaat een potje insinueren rond een achternaam waar ze mee op Schoolbank staat. En gaat daarmee op je bek. Einde verhaal. Wat betreft je opmerking ‘duidelijk gestuurde dinnetjes’ is dat een kwestie van waard en gasten, omdat jezelf behoort tot een kliek die dat soort dingen contant doet. Wat een nonvaleur ben je toch.