De Feministische Plaag

Vrouwen veroveren langzaam maar zeker steeds meer terrein. Van oudsher mannelijke dingen worden zonder pardon veroverd door de feministische plaag. Kijk maar naar sport: het o zo mannelijke rugby wordt zonder pardon uitgeoefend. Moeten de dames niet hun nagels verven of iets dergelijks? Het onderwijs is ook niet langer veilig: het percentage vrouwelijke docenten blijft alsmaar stijgen waardoor jonge jongens ‘zittend plassen’ als een natuurlijk fenomeen beschouwen. Tot voor kort was er nog één plek over waar vrouwen sterk in de minderheid waren: de gamewereld. Vrouwtjes krijgen steeds meer het idee dat ze ook in deze community hun stempel kunnen drukken. Fout! Mannen gamen met mannen om juist hun vrouw te vergeten; even slap lullen onder het genot van een koud biertje en een vette hap. Het vrouwelijke geslacht moet al helemaal niet denken dat ze een plekje kan veroveren in de wonderbaarlijke wereld van games, want dan is het oorlog. Brianna Wu ontdekte al vrij snel dat mannen hun territorium met geweld zullen verdedigen: Wu krijgt dagelijks te horen dat mannen haar willen verkrachten en/of vermoorden. Enkel en alleen omdat zij succesvolle computerspelletjes maakt. Geweld tegen vrouwelijke gamers is niet goed te praten, maar één plek vrouwvrij is zo gek nog niet!

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

1 reactie

  1. thomas Beantwoorden

    had waarschijnlijk meer te maken dat zij, met anderen, videogames spelen gelijk stelde aan verkrachting en mishandeling.

    ps, ik zeg niet dat dat bedreiging goed is, maar meer dat met miljoenen beta-mannen die misschien iets te close zijn met videogames het logisch is dat er genoeg zijn die niet tegen dit soort onzin kritiek kunnen.