Vliegtuig zonder ramen: geweldig uitzicht!

Jaarlijks zijn er miljoenen mensen die miljarden keer per vliegtuig reizen. De wereld binnen handbereik. Je ploft neer op je stoeltje en met een beetje geluk mag je bij het raam om binnen een zucht en een scheet op de plek van bestemming aan te komen. Alleen zou daar wel eens een einde aan kunnen komen. In plaats van door een klein raampje naar buiten te kijken, wordt het uitzicht op schermen op de wanden van het vliegtuig geprojecteerd. Tenminste, als het aan het Centre for Process Innovation (CPI) ligt. Camera’s aan de buitenkant van het vliegtuig nemen het uitzicht op, waarna deze beelden op een gigantisch panoramascherm worden geprojecteerd. Met als voordeel dat niet alleen een raampassagier maar iedereen fatsoenlijk naar buiten kan kijken.

(tekst gaat verder na de advertentie)

Maar als inzittenden van het vliegtuig van de toekomst liever naar iets anders willen kijken, dan kan dat ook. De passagier kan volgens het bedrijf straks naar eigen smaak zijn uitzicht instellen. Wat je buurman wil zien kan jou geen flikker boeien, hij kijkt maar gewoon mee. Over de mogelijke ruzies wordt door CPI nog niet over gesproken. Wat de schermen in het vliegtuig van de toekomst je nog meer kunnen bieden zie je zelf wel in het filmpje, maar geloof ons. Wij willen elke dag wel zo vliegen! Binnen tien jaar is het de bedoeling dat het eerste raamloze vliegtuig de lucht ingaat. Groot voordeel van het raamloos vliegtuig is het uitzicht, het nadeel is dat je aanstormende BUK raketten of andere ongelukken ook van mijlen ver ziet aankomen.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation