Ook dat kan in 2014: nazischool in Leipzig

Hoe zou een gemiddelde schooldag eruit zien bij moderne nazi’s? De dag beginnen met een lekker liedje, daarna een lesje geïndoctrineerde geschiedenis, gevolgd door een blokuur biologie waarin een Untermensch opengesneden wordt voor ontleding en anatomie. Na de lunch is het tijd voor gym, met als warming-up drie rondjes in stechschritt over het sportveld. Om daarna spelletjes als:Albert Speer werpen’, ‘Heinrich Himmler hoogspringen’ en een potje voetbal waarbij een van de twee strijdende partijen in ‘Rudolf Hessjes’ gestoken gaat. Na het sporten nog even onder de met gas verwarmde douche. Dan is het alweer tijd voor de laatste les van de dag: muziekles. Deze keer een speciale ‘jodel als Alfred Jodl competitie.

In Duitsland is geschokt gereageerd op het ontdekken van een nazischool. Vol met leerlingen die elkaar met gestrekte arm en ‘Sieg Heil!’ roepend begroeten. Met studenten die mini-snorretjes dragen, een WhatsApp-groep hebben waarin Hitler wordt verheerlijkt en waar de nodige jodengrappen gemaakt worden. Het is allemaal aan de orde van de dag aan het Landsberg Gymnasium nabij Leipzig.

(tekst gaat verder na de advertentie)

Ouders en leerkrachten ontkennen alle aantijgingen jegens hun kroost. Maar de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern heeft inmiddels een onderzoek gestart. Neonazi’s zouden grote druk uitoefenen op de jongens en meisjes van het gymnasium om hun idealen in leven te houden en te verspreiden. Twee scholieren worden momenteel nagetrokken en alle foto’s en tekstberichten die via de WhatsApp-groep verspreid zijn dienen te worden doorgestuurd naar de politie. En zo zijn nazi’s weer helemaal hip and happening in Duitsland. Eerder hadden we al de nazihipsters die de aan drugs verslaafde Führer aanbidden. En dat terwijl we bij MWNW EndLosungSolutions™ toch al vastgesteld  hadden dat de perfecte Ariër niet bestond…

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

9 reacties

 1. Dirk Van de Streek Beantwoorden

  Ja hebben ze ook een eigen staat hè die Duitsers hadden het toch al niet zo makkelijk in de oorlog..

 2. Marcel Klootwijk Beantwoorden

  NS.. Neonistische Staat?

 3. Dirk Van de Streek Beantwoorden

  LOL

 4. Ruben Strating Beantwoorden

  Ze organiseren ook jaarlijks de ‘Erwin Rommelmarkt’, heb ik gehoord!

 5. Ruben Strating Beantwoorden

  En daarna eten ze gezellig Karl Dönutz! Lekker hoor.

 6. Jan Goeree Beantwoorden

  (Y)

 7. Jan Goeree Beantwoorden

  Overwogen wordt ook de feestelijke heropening van auchwitch

 8. Jan Goeree Beantwoorden

  En das geen broodje…

 9. Kapski NL Beantwoorden

  Also also also…
  Tijd voor een wiedergutmachungsschnitzel?
  Vooruit dan.. https://www.youtube.com/watch?v=DoTuSvfGIG8

  Deuntje op einde leuk?
  http://youtu.be/uzcY0ttNpDA?t=21s
  Die 2 hebben als genoeg van die schnitzels op:P