Jan Bennink: Albert Heijn, blijf met je tengels van mijn pindakaas af!

Beste Albert Heijn,

Hoewel ik jullie versproducten in al die jaren achteruit heb zien hollen -met jullie peren kun je een veulen doodslaan, met jullie avocado’s een neushoorn- en hoewel jullie bonuskaartencultuur en reclame me mijlenver de strot uit komt, ben ik altijd trouw klant bij jullie gebleven. Dat was, behalve de verrukkelijke Tony Chocolonely repen, te danken aan een select aantal briljantjes uit jullie huisproducten-range.

(tekst gaat verder na de advertentie)

Sinds ik een kleine jongen was, geniet ik met volle teugen van jullie huismerkpindakaas. Liefst uit het vuistje. Zo’n gulle lepel direct op de tong. Jullie pindakaas was precies goed. Minder klef en zepig dan Skippy, minder droog, laf en zanderig dan dat gore Calvé (beter bekend als: de pindakaas-antichrist). Ik had vooral een liefdesband met jullie pindakaas met stukjes noot en honingcrunch, die symfonie van smaken die langzaam wegsmolt op je verhemelte. De cashew-variant was ook geniaal en zou niet misstaan in een amuse van Oud Sluis of de Librije. Maar zelfs jullie gewone ordinaire basis huismerkpindakaas uit de grote pot was heerlijk. Ik heb de inhoud van duizenden van die potjes naar binnen gewerkt. Het leven was goed.

Maar wat schetst mijn verbazing toen ik vorige week een maandvoorraad ging inslaan bij AH Hilversumse Meent… Ik kon de oude potjes niet meer vinden! Wel nieuwe. Een ander dekseltje, een nieuw design qua wrap en de toevoeging van het vieze woord “smeuïg”. Dat beloofde al niet veel goeds. Paniek! Toch maar gekocht, in de hoop dat jullie de rest verder bij het oude hadden gehouden. Helaas, ook de smaak, de consistentie, het moest allemaal blijkbaar kapot. Vernietigd.

Beste Albert Heijn, wat jullie met je huismerk pindakaas hebben uitgevreten, grenst aan cultuurvernietiging. Zoals de Taliban Buddhabeelden opblaast en ISIS de graven van Mesopotamische koningen vernielt hebben jullie de pindakaas, MIJN pindakaas gesloopt. De gewone variant is droog en smaakt nu net zo als het gore ranzige gehate Calvé. De crunchvariant is een soort zalf geworden; veel te nat en vooral zonder crunch.

Beste Albert Heijn, van mijn part maken jullie Zwarte Piet pimpelpaars. Wat mij betreft blijven jullie me bonnetjes, voetbalplaatjes en kristalzegels aansmeren, zit er geen avocado in jullie guacamole dip, verkopen jullie uitsluitend nog plofkip, zetten jullie de airco zoals altijd veel te koud en vervangen jullie alle normale vis door Tilapiafilet. Maar blijf met je gore Zaanse tengels uit het recept van mijn oude vertrouwde pindakaas.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

22 reacties

 1. Matthijs Goes Beantwoorden

  Verdorie, dus ik ben niet de enige die valt van die rare “smeuïge” shit die ze nu hebben. Jan Bennink zeg het ze! Boevengespuis

 2. Johan Eskens Beantwoorden

  Hahaha, geweldig….. Maar het klopt idd!!!

 3. Roel van Beek Beantwoorden

  De AH is toch al een ballentent die zijn weerga niet kent.

  Ik blijf me geld wel gewoon naar de Emte brengen.
  Krijg ik teminste waar voor me geld.

  Hoe eerder ik die blauwe supermarkt nazi uit het straatbeeld zie verdwijnen hoe beter.

 4. Jolien Berntsen Beantwoorden

  Ojee Jouri Jalving en nu?

 5. Eddy Jaspers Beantwoorden

  ALBERT HEIN DONDER OP..

 6. Jouri Jalving Beantwoorden

  “minder droog, laf en zanderig dan dat gore Calvé”. Hij slaat de spijker op zijn kop 😀

 7. Rebecca Nuis Beantwoorden

  Je kunt ze ook mailen he. Heb ik ooit eens gedaan over de weekendbollen die tegenwoordig droge vieze bollen zijn geworden brrr. Maar ik kreeg wel een reactie terug!

 8. A+ Beantwoorden

  Helaas heel herkenbaar…

  Hierbij de antwoorden van de klantenservice toen ik wilde dat ze met hun tengels van mijn Filet Americain afbleven:

  “Helaas kunnen wij niets voor u betekenen met betrekking tot de receptuur van de vernieuwde AH Filet Americain. Uw suggestie om van de vernieuwde receptuur een nieuwe smaak te maken, en op die manier ook de oude receptuur van de AH Filet Americain terug te brengen in het assortiment, is aan de verantwoordelijke managers doorgegeven. U kunt ervan verzekerd zijn dat uw suggestie de nodige aandacht krijgt en serieus wordt behandeld.”

  “De ingrediënten en receptuur voor AH Filet American gaan we niet terugdraaien. Dit is de variant zoals we die willen verkopen. We vinden het jammer dat we met de vernieuwde filet niet aan uw smaak voldoen. ”

  “We conformeren ons aan onze eerdere gegeven antwoorden. Het is niet mogelijk om u in contact te brengen met de verantwoordelijke. Albert Heijn kan u helaas niet verder van dienst zijn. Toekomstige reacties over uw klacht nemen we ter kennisgeving aan.”

  Aldus een ex-klant van de AH.

  1. A+ Beantwoorden

   Albert Heijn meldde onlangs via Twitter dat consumenten de oude guacamoledip toch lekkerder vinden dan een alternatief met meer avocado. De Consumentenbond is voorstander van onafhankelijke informatie, en nam daarom zelf de proef op de som.

   Zie: http://www.consumentenbond.nl/campagnes/kletsplaatjes/ah-guacamole-smaakproef/

 9. Gerrit Prins Beantwoorden

  Aldi heeft heel lekkere pindakaas met stukjes noot

  1. Ed Jungschlager Beantwoorden

   Die “helaes pindakaas”? idd niet verkeerd

  2. Nico Kleijn Beantwoorden

   Die pindakaas met stukjes noot van de Aldi eet ik ook al zolang het bestaat. Lekker! Probeer maar eens Jan Bennink!

 10. Ingrid Septer Beantwoorden

  Bram Septer…lees!!!

 11. Carmen Apon Beantwoorden

  Helemaal mee eens. De oude was de enige lekkere.

 12. Deborah Hempenius Verheus Beantwoorden

  Heb jij het al gemerkt Distefano Noija?

 13. Yvon Rijshouwer Beantwoorden

  Die van de Plus is nog steeds erg lekker!

 14. Nell van Vliet Beantwoorden

  Calve is nog altijd de lekkerste

  1. Nico Kleijn Beantwoorden

   Calvé is veel te zoet en smaakt daardoor niet naar pinda’s.

 15. Tibo Bergsma Beantwoorden

  Mattijs van Hamersveld Luuk Hildebrand kom in opstand dan

 16. Dirk Beantwoorden

  Oh wat ben ik het hier mee eens. Nog een argument; de oude smaak was glutenvrij en de nieuwe niet meer. Wij hopen dat AH tot inkeer komt. Van ellende zijn we terug bij Calve.

 17. adje Beantwoorden

  Ik heb nog een pot voor je staan… hebben?

 18. Sander Jansen Beantwoorden

  Nou is Calvé nog beter naar mijn mening.