Jan Bennink: NOS schotelt Nederland LEUGENS voor over MH17

Vanochtend was de Oekraïense president Petro Porosjenko op het NOS Journaal. Hij werd door Dionne Stax als een engel bejubeld, terwijl hij in Australie in een Oekraïnse kerk de glorie over kerstmis uitsprak. Ook de Australische premier kon niet stoppen Porosjenko en zijn nobele volk te prijzen. Een volk dat zo veel zou hebben gedaan na de ramp met MH17.

Zou Dionne Stax weten dat Petro Porosjenko onlangs een sarcastische speech hield waarin hij aankondigde dat hij de arme mensen in de regio Donetsk zal platbombarderen en dat hun kinderen deze winter in een kelder zullen doorbrengen? Zou Dionne weten dat West-Oekraine clustermunitie gebruikt, zware kannonnen en grads tegen kinderen en oude vrouwen? Zou ze weten dat de burgers van Oost-Oekraine zijn afgesloten van brandstof en geld?

(tekst gaat verder na de advertentie)

Zou Dionne Stax, uit wier mooie mondje iedere ochtend miljoenen Nederlanders hun nieuws putten, weten dat MH17 niet boven het grondgebied van Porosjenko is neergeschoten maar boven Grabova, Oost-Oekraine en dat de mensen die zoveel hebben gedaan -lichaamsdelen koelen, bezittingen veiligstellen- separatisten en Oost-Oekrainse burgers en brandweerlieden waren? Iedereen, dus ook journaliste Dionne Stax, zou dat toch moeten weten na die beschamende speech van Frans Timmermans in de VN, waarin hij een behulpzame brandweerman uit Torez ervan beschuldigde een lijkenberovend onmens te zijn.

Zou Dionne Stax weten dat Porosjenko iedere keer opnieuw de rampplek tot frontzone maakte, steeds als er dreigde onderzoek gedaan te worden? Zou ze weten dat deze beschermeling van de NAVO samenwerkt met het ultrarechtse Swoboda, dat hij zijn macht bouwt op organisaties als het fascistische Pravi Sektor. Dat er naziregimenten als AZOV meevechten met zijn leger? Dat hun logo, de wolfsangel, regelrecht afkomstig is van waffen SS divisie Das Reich?

Of weet Dionne helemaal niet wat ze zegt, dreunt ze gewoon wat op er op de autocue staat en had ze ook klakkeloos een kruivatreclame of een stukje uit Wipneus en Pim opgedreund als de redactie van het NOS Journaal haar dit voor haar charmante neusje hadden gezet?

Er zijn de laatste dagen veel rare dingen gebeurd rond MH17: de aantoonbare leugen van Tjibbe Joustra, die bij Nieuwsuur op laconieke toon zei dat Nederlandse bergingsteams over de achtergebleven resten van MH17 hebben gekeken, is daar één zeer pregnant voorbeeld van. Iedereen die de timeline van Harald Doornbos volgt weet immers dat dit zelfs voor een blinde onmogelijk is, omdat je op de rampplek nog steeds over de wrakstukken struikelt.

Daarnaast zijn er de wanhopige, steeds kwader wordende nabestaanden van de slachtoffers van MH17, die een advocaat in de arm hebben genomen en een rechtzaak voorbereiden tegen de staat.

Zij hebben de regering zelfs gevraagd het onderzoek naar de oorzaak van de ramp en de schuldigen, aan de VN over te dragen; wereldnieuws in de hele wereld, behalve in Nederland. Ons NOS-engeltje Dionne leest de Nederlandse kijkbuiskindertjes liever nog een stukje voor uit haar roze NOS-sprookjesboek met glitters. “Er was eens een lieve chocoladepresident uit het oosten, die naar Australië ging… ”

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation