Frankrijk zet 300 extra militairen in tegen losstaande incidenten met Verwarde Mannen

NU.nl – Frankrijk neemt extra veiligheidsmaatregelen na de drie bloedige voorvallen van afgelopen dagen. Tweehonderd tot driehonderd extra militairen gaan patrouilleren op verschillende plaatsen in het land. Dat zei de Franse premier Manuel Valls dinsdag na een spoedberaad met zijn ministers.

De Franse president François Hollande meldde even later dat er één dodelijk slachtoffer is gevallen bij de aanval maandag in de stad Nantes, waarbij een verwarde automobilist op een kerstmarkt inreed, meldt Sky News. Nog eens negen mensen raakten daarbij gewond.

(tekst gaat verder na de advertentie)

De dader van het voorval in Nantes lijkt alleen te hebben gehandeld. De man heeft vermoedelijk ook psychische problemen en zou geen blijk hebben gegeven van politieke of religieuze beweegredenen. Datzelfde geldt voor de automobilist die een dag eerder (zondag) inreed op voorbijgangers in Dijon. Daarbij raakten dertien mensen gewond.

Zaterdag stak een verwarde 20-jarige moslim om zich heen in een politiebureau in Joué-lès-Tours. Drie agenten raakten toen gewond. De dader werd doodgeschoten.Volgens de Franse autoriteiten was er geen verband tussen de drie gebeurtenissen in Joué-lès-Tours, Dijon en Nantes.

Valls riep de bevolking dinsdagochtend op tot waakzaamheid na de dramatische gebeurtenissen, ook al waren het losstaande incidenten. Hij noemde de gebeurtenissen “ernstig en verontrustend”.

Intussen is er in de Franse kuststad Cannes dinsdagmiddag een man aangehouden die twee geladen geweren en een mes van 25 centimeter lang bij zich zou hebben, meldt de Franse krant Le Figaro.

De verwarde 40-jarige man, die zwaarbewapend op bewakingscamera’s in de stad werd gezien, wordt ondervraagd door de lokale autoriteiten. De geweren maken het naar omstandigheden goed, maar zijn enigszins verward.

Naschrift van de MWNW-redactie: 
Oorlog is vrede. Vrijheid is slavernij. Onwetendheid is kracht. Verband is geen verband. Jihadi’s zijn Verwarde Mannen. Hoedt u voor de verwarde mannen.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

4 reacties

 1. Theo van Lubeek Beantwoorden

  Oooo worden ze zo genoemd. Om maar niet man en paard te hoeven noemen

 2. Spice Beantwoorden

  Doen verwarde vrouwen niet mee of moet dat hoofdstuk uit “Het boek der Verwarring” nog beginnen? Ik zelf ben dagelijks verward na het lezen van het nieuws maar dat geeft me nog geen reden (genoeg) om mijn medemens overhoop te rijden.

  1. Spice Beantwoorden

   Wat krijgen we nu, MWNW???? De onze) vrijheid wordt ook al op jullie site beperkter, moet de reactie eerst goedkeuring krijgen van de moderator?! Snik, de grote verwarring slaat nu toch echt toe.

   1. Spice Beantwoorden

    Maar de reactie op mijn eigen reactie komt wel gelijk te zien. De verwarring is totaal nu.