Nederland in 2014: glasheldere camerabeelden niet genoeg voor vervolging crimineel

B5jbPHNCcAA3IUk

Allemaal volgevreten van het kerstontbijt? Mooi. Gaan we nu even terug naar de harde realiteit. Kijk dan. Dit is Nederland in 2014. Drie dagen te laat met overmaken van je wegenbelasting? Dan staan er door het hele land totaalcontoles klaar om je met auto en al van de weg te plukken om per direct de verschuldigde gelden te innen of als je je pinpas niet bij je hebt, je auto in beslag te nemen. Een auto leegroven, opgenomen worden en dan gewoon glashard ontkennen? Vrijspraak.

Jawel, we verzinnen het niet. Kijk dan! Duidelijke camerabeelden van de steeldieverij van een kluis met 800 euro die een of andere lichtegetintiër uitvoert bij de garage Wolse. Echt heel veel duidelijker kan het niet worden, dunkt ons. Maar dan rekenen we buiten het OM natuurlijk. We quoten: ‘De zaak tegen de verdachte(n) zal worden geseponeerd, hij/zij zal/zullen niet worden vervolgd. Toelichting: onvoldoende wettig en overtuigend bewijs. Verdachte wordt niet 100% op de beelden herkend. Verdachte ontkent het feit.’

Ja, hallo OM, wat is dit nou. Laten we iedere crimineel die ontkent tegenwoordig zo maar lopen? De. Man. Staat. Op. Film. En dan nog: hebben we hier in Nederland geen rechters om te oordelen of iemand schuldig is aan het feit waarvan hij wordt verdacht? Wat is dit voor nonsens? MWNW TuigZoekSolutions™ spreekt uw kerstgevoel en vraagt: kent of bent u de man op de foto? Bel dan met Garage Wolse ofdanwel 0900-TUIG. Doe iets goeds met kerst en haal een steeldief van straat. Mag u nu weer verder met kadootjes uitpakken.Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.