Rioolreinigert: Lang leve de Marokkanen!

As-salamu alaykum. Je zal maar Marokkaan(s) zijn tegenwoordig. Word je continu door ‘representanten’ van ‘onze’ superieure cultuur waar individuele vrijheid en verantwoordelijkheid het fundament zijn, groepsgewijs verantwoordelijk gehouden voor het gedrag van welke Marokkaan(se) dan ook. Tfoe! Dat is niet eerlijk. Want als je je oor te luisteren legt bij mensen die veel Marokkaanse vrienden en kennissen hebben krijg je een heel ander beeld als dat van de gemiddelde burger, die net zoveel van Marokkanen weet als een Kahba van het celibaat. Ik vind het nogal Meskien eerlijk gezegd. Dus als tegenwicht tegen de mainstreamxenofobie, de papegaai-kranten, na-aap-blogs en de zondebok-pijperij hieronder een scala aan redenen waarom het hartstikke leuk is dat er heel veel Marokkanen in ons land wonen.

Als je bij ze aan de deur staat tijdens etenstijd moet je mee-eten en het eten is nog lekker ook.
Als je met ze uit eten gaat betalen ze voor iedereen dus ook voor gierige Hollanders.
Als je midden in de nacht autopech hebt, al is het 200 kilometer verder, komen ze je direct ophalen en weigeren daar ook maar een euro voor terug.
Ze hebben nog nooit van carpoolen gehoord, ze halen je op en je mag gewoon meerijden, kosteloos uiteraard.
Als je een slaapplek nodig hebt wordt er niet gezeurd over grenzen en privacy maar krijg je het beste bed en mag je zolang blijven als je wilt.
Er zit een plastic zakje om de afstandsbediening heen zodat die geen broeinest van ziektekiemen is.
In de winkel willen ze ook jouw boodschappen betalen.
Als je eenmaal het respect van ze hebt dan heb je vrienden voor het leven.
Als ze feesten hoeven ze niet eerst 40 bier te drinken om het gezellig te hebben.
Ze dansen beter dan de gemiddelde Tata.
Ze nemen het leven zoals het komt.
Ze staan altijd voor je klaar als dat nodig is.
Als ze zaken van je lenen (boeken, geld) krijg je die/dat gewoon terug.

(tekst gaat verder na de advertentie)

En zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar aangezien het Poldermaaiveld alles al gauw als overdrijving ziet zullen we het hier bij laten. En natuurlijk is dit over het algemeen, want overal heb je rotte appels, zelfs bij Marokkanen. Maar bovenstaande kenmerken zijn een uitzondering in ‘onze’ ‘superieure’ cultuur voor zover iemand dat opgevallen is. Want de tata is vaak een egoïstische Meskiena of een bott(e) Haloef die ongastvrijheid en asociaal gedrag tot cultuur verheven heeft. Om maar eens wat stereotypen op te diepen. Daar hebben Marokkanen ook genoeg last van me dunkt.

Dus bekrompen kazen, probeer Marokkanen eens echt te leren kennen in plaats van vast te houden aan dogma’s, kudde-retoriek en een primitieve angst voor het onbekende. Wie weet word je verrast en verrijkt het je leven. Of je blijft gewoon een domme zelfingenomen Kaaskop natuurlijk, kan ook. Voor die laatste categorie geldt… DEZ EZEDJIEF EK TABRA ! En hard ook.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

10 reacties

 1. Rob van der Oost Beantwoorden

  Goh interessant zeg…door woorden als Tata ,Meskiena en Haloef te gebruiken merk je wel dat de auteur er heel veel van weet….misselijkmakend stuk je….prutswerk en de druppel om MWNW van m’n Facebook te gooien

  1. MoetenWeNietWillen Beantwoorden

   Ok, de groeten. DOEI! En blijf weg, verzuurde eikel.

  2. Rob van der Oost Beantwoorden

   Uw reactie weerspiegelt het niveau van uw blog…broddelwerk! De geprikkeldheid in uw reactie doet bijna Marokkaans aan

  3. MoetenWeNietWillen Beantwoorden

   Kortom, als het allemaal zo broddelig is: wat doe je hier dan. Enjoy your permaban

 2. hendrik j. Beantwoorden

  ook zo fijn, dat betalen ze allemaal van of, gekregen geld, uweetwel oetkering, of gejat geld.

  dus linksom of rechtsom, wij betalen het dus, wij dus, die gierige hollanders, idioot stuk overigens.

 3. Marc Beantwoorden

  Wonderschoon stuk, het over 1 kam scheren is voorbehouden aan kortzichtige Nederlanders die leven in een leving daar waar anderen in een samenleving leven.

 4. Mars020 Beantwoorden

  @Mark, zo te lezen, woon jij niet tussen de Marokkanen, of je bent er zelf eentje met een westerse schuilnaam. Jij noemt het kortzichtig, maar ik spreek liever over praktijkervaring. In de grote steden is het nu eenmaal geen pretje om tussen die gasten te wonen. Je herkent die buurten, aan talloze schotels en veel vuiligheid, plus bijbehorende bontkraagjes. Van samenleving is geen sprake, omdat die gasten schijt hebben aan regels en afspraken. Ik weet, dat ze aan dat achterlijke gedrag van nature hebben meegekregen uit het Rifgebergte, maar val ons daar niet mee lastig. Verder trekken ze massaal uitkeringen, die wij moeten betalen, dmv torenhoge belastingen.

 5. Neppak Regor Beantwoorden

  De Marokkanen in Marokko ja..

 6. Edo Berkhof Beantwoorden

  Tata? Kazen? Net zulk ideoom als rifapen. Erg constructief…

  1. Spice Beantwoorden

   Je bent geitenneukers vergeten.