Als je tegen stereotypering bent. Als je tegen het stigmatiseren bent van kleur. Waarom wordt mij slavenhandel aangerekend? Om mijn kleur.
— Jan Roos (@LavieJanRoos) 26 mei 2015
Kijkerdekijk. Jan Roos fileert even op genadeloze wijze de ‘zij zijn blank dus zijn automagisch slecht en verantwoordelijk voor alle leed in de wereld alsmede de slavernijtrauma’s die mij in staat stellen om beroespslachtoffer te zijn en mijn bekrompen wereldbeeld op te dringen en pigmenttechnisch minder bedeelde medemensen’– beweging. En terecht, want de achteloze manier waarop de QuinsyGarioïde Harriet Duurvoort in haar column neerbuigend over bakra’s (witman/blanke/Nederlander*)praat: ‘Ben ik een bakra dat ik 1986 niet zo lang geleden vind?’. Hallo. Pardon?Moet je een in een column eens zeggen: ‘Ben ik een zwarte neger omdat ik zo’n trek heb in een extra grote bak KFC?’ . Dan zijn de rapen dus behoorlijk gaar qua ophef.
En zo blijkt maar weer dat we eerder al gelijk hadden toen we constateerden dat de echte racisten degenen zijn die koste wat het kost de nadruk blijven leggen op het kleurtje wat je bij geboorte meekrijgt met de connotatie ‘wit=fout en zwart=proud’ en wat dat 300 jaar geleden deed voor de sociaal maatschappelijke verhoudingen. Sodemieter op zeg. Stelletje zeiknegers.
Wat een gejank van die gasten om iets, wat ze zelf nooit hebben meegemaakt. Ik heb toch ook geen trauma over de tweede wereldoorlog, omdat mijn opa en oma werden lastiggevallen en bezet, door de Duitsers. Verder mogen ze alles tegen mij zeggen, zoals Kaaskop, Bakra, Witkop enz, daar krijg ik geen minderwaardigheidscomplex van. Misschien wordt het tijd voor een psychiater voor die complexnegers?, dan zijn we hopelijk ook van dat eeuwige gejank over Sinterklaas en Zwarte Piet af.
Ze kruipen net als de Marokkanen heel graag in hun slachtofferrol en janken er flink op los om niks.
Weten jullie wat je krijgt, als je een neger kruist met een zandneger?… Iemand, die te lui is om te stelen.
Stop dus met huilie huilie en ga iets leuks doen met je leven en maak je niet druk om iets wat al heel lang geleden is gebeurd.