Oud-luchtmachtofficier: ‘Joris Voorhoeve heeft Dutchbat VERRADEN’

Oei. Telegraaf legt even een bommetje onder de toch al zo pijnlijke relatie tussen leger en politiek. Nadat eerder deze week duidelijk werd dat 5 jaar hard zwoegen en 24 doden in Uruzgan echt totaal en geheel voor niets is geweest komt de voormalige paradijsbode met het verhaal van oud luchtmachtofficier Bart Wagenaar. Hij was tijdens de dramatische gebeurtenissen in de Bosnische enclave werkzaam in de commandobunker van defensie. En wat blijkt? Joris Voorhoeve (die snor met die minister erachter) heeft hoogstpersoonlijk de airstrikes tegengehouden die overste Karremans (die snor met die soldaat erachter) van een blamage en  8300 Bosnische moslims van de dood hadden kunnen redden“Dinsdagmiddag 11 juli 1995 hield minister Voorhoeve (Defensie) persoonlijk bombardementen door F-16’s tegen”, zegt Wagenaar tegen De Telegraaf. “Even na vijf uur moest ik VN-gezant Yasushi Akashi bellen en hem met de bewindsman doorverbinden. ‘Cancel all airstrikes’, ik hoor het Voorhoeve nog zeggen.” Hallo Joris, laffe lapzwans. Wat is dit nou weer?

Politici en minister die hun soldaten ofdanwel de burgers die zij moeten beschermen willens en wetens de dood in jagen, hun leger tot op de laatste kogel toe kapotbezuinigen en  defensie het lachertje van de internationale wereld maken ter meerder glorie van hun eigen carrière, hoe zullen we die nou eens noemen? Politieke opportunisten? Onbekwame prutsers? Landverraders?

(tekst gaat verder na de advertentie)

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

1 reactie

  1. joepie Beantwoorden

    Waarom wordt Wagenaar niet opgepakt en in het gevang gegooid? Deze zak loopt al jaren rond en nu hij veilig zijn pesioentje heeft komt de jan L met zijn verhaal.