Hallo. Welkom op NIEUWSPRAAK

Goedenmiddag. Hallo allemaal. En welkom op NieuwSpraak, het nieuwste van het nieuwste op opnierend blogland. We zijn klaar om er tegenaan te gaan. En dat is hard nodig. MWNW (r.i.p.) was leuk, was goed, scherp en to the point. Maar het is tijd voor meer, beter, scherper. In een tijd waarin waarheid en fictie bijna niet meer van elkaar te onderscheiden zijn, waarin iedere foto of video zodanig gemanipuleerd en geframed kan worden dat de echte waarheidige waarheid vrijwel niet te achterhalen is staat NieuwSpraak klaar om de leugens, de verdraaide feiten en de omslachtig geformuleerde voorliegsels te ontkrachten, te debunken en de feiten te presenteren zoals ze zijn. Op welk vlak dan ook.

Vadertje Staat

Waarom NieuwSpraak? Nou, hierom: ‘Nieuwspraak is een fictieve taal in George Orwells roman 1984. Het is een taal die wordt gecreëerd en gecontroleerd door de totalitaire staat als een instrument om de vrijheid van gedachte en concepten die een bedreiging voor het regime vormen, zoals vrijheid, zelfexpressie, individualiteit, en vrede, te beperken’ (wiki). En hey, komt dat niet een klein beetje bekend voor? Natuurlijk, een totalitaire staat is Nederland niet. Nog niet. De EU is dat ook niet. Nog niet. Maar de glijdende schaal, de gladde helling die leidt naar een laten we zeggen, niet zo’n vrije staatsvorm, is ingezet. Kijk maar in Duitsland, waar een onwelgevallige mening op Facebook je je baan en het ouderschap kan kosten. Misschien is het nog maar een klein beetje over het randje van een lange afdaling, maar het begin is er. En dat is een eng vooruitzicht. Vadertje Staat -hetzij in Den Haag, hetzij in Brussel- die zich in ieder aspect van het leven wil inmengen, die bepaalt wat goed is en wat de waarheid is. Dat moeten we dus niet willen.

Politiek incorrect

Daarom NieuwSpraak. Altijd de vinger aan de pols en de luis in de pels. Zeggen waar het op staat, of dat nou tegen schenen ofdanwel heilige huisjes schopt of niet. De waarheid is niet altijd fijn, maar dient wel uitgesproken te worden, niet worden verborgen onder omfloerst geleuter van politici die hun straatje proberen schoon te vegen. Er waart immers al genoeg onzin rond in de media. Nederland, Europa en de wereld veranderen in een hard tempo en nou niet noodzakelijk op een manier waarvan u en wij beter van worden. En daar gaan we wat aan doen, of dat nou gewaardeerd wordt in Den Haag en Brussel of niet. Figuren als Pechtold, Rutte, van der Steur, Samsom, Draghi, Van Rompuy, Timmermans; ze stralen niets anders dan minachting uit voor burgers. Het wordt tijd dat we daar verandering in gaan brengen, voor het te laat is. Doet u mee?Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.