zondag 5 februari, 2023

D66-regent: GeenPeil LIEGT

Gisteren was daar het moment van terechte victorie bij de jongens en meisjes van GeenPeil. 427.939 geldige verzoeken is iets om trots op te zijn. De ongebreidelde uitbreidingsdrang van de EU, de immer debieler en verstikkender regelgeving en het falen van de EU in de vluchtelingencrisis… Zomaar wat redenen om tegen een verdere uitbreiding te zijn, al was het alleen maar om Oekraïne te behoeden voor verdere Europese malaise. Kortom. Dit referendum is zo nodig. En nu het aangekondigd is, zijn de voor- en tegen campagnes ook direct begonnen. Op BNR mocht D66-prominent en oud-minister van Economische Zaken Laurens Jan Brinkhorst (Hierboven op de foto, speechend tijdens de viering van 10 jaar uitbreiding van de Europese Unie in 2014) gisteren zijn vileine gal spuien. We quoten:

“Waajjjr het om gaat in een democratie is dat je dingen niet onder valse veujjrwendselen doet. En mijn grote bezwaar tegen dit referendum van dit GeenPeil is: het gaat hun helemaal niet om dit associatieakkeujjjrd met de Eujropese Unie, het gaat om de Eujjjropese Unie zelf. En als ze de moed hadden gehad om niet leujjgenachtige beweringen te zetten, dan hadden ze gewoon gezegd: we willen graag een referendum over de Eujjropese Unie.”

Wat natuurlijk complete onzin is. Een raadgevend referendum is aan voorwaarden gerbonden, zoals het feit dat je een raadgevend referendum alleen kan aanvragen over een wet of verdrag die is aangenomen maar nog niet in werking is getreden. Een ‘uit de EU’-referendum is met dit instrument simpelweg niet mogelijk en dat weet Brinkhorst donders goed. Over leugenachtig gesproken. Daarbij: dit referendum gaat wel degelijk over het associatieverdrag met de Oekraïne, maar het is onmogelijk dit los te zien van het grotere geheel. Je moet ergens beginnen om de EU terug te dringen en dit is het begin. GeenPeil is hier overigens vanaf het begin af aan heel eerlijk over geweest. Maar dat is niet genoeg voor de dus aantoonbaar leugenachtige Brinkhorst (die nog even tegen initatiefnemer Thierry Baudet in gaat als die precies hetzelfde zegt):

“Wat Baudet daar zegt is natuurlijk ook absurd en te gek voor woorden. Kijk naar de vluchtelingenproblemen. Denkt hij werkelijk dat Nederland dat in z’n eentje kan oplossen? Denkt hij nou werkelijk dat de democratie in Nederland wordt uitgehold als we samenwerken in Europees verband?”

Ja, goochem. Zonder de EU was dit vluchtelingenprobleem er niet eens geweest. En samenwerking? Alsof je een het slopen van natiestaten ten gunste van een technocratisch Brusseliaans gedrocht dat zelfs wil bepalen hoe hard uw muziek mag en dat ons de ene crisis na de andere crisis inrommelt samenwerken kunt noemen. Samenwerken, dat was de EEG. Samenwerken is afspraken maken en elkaars souvereiniteit en democratie respecteren. Nog iets toe te voegen, Laurens Jan?

“Waar het wel om gaat: Als je voor het referendum bent, ben je voor Oekraïne als stabiel land, als deel van een groter democratisch geheel van de EU. Als je er tegen bent, ben je eigenlijk voor Poetin.”

Ah, nu zijn we er! Dit is de Godwin, ofwel Poetwin zo u wil, waar we op zaten te wachten. Daar is de aap uit de mouw. Kruis niet het pad van de EU op weg naar de oorlog tegen Rusland kutburger, dat is de boodschap. Geven wij direct even een bindend stemadvies, al was het alleen maar om leugenaar Laurens Jan Brinkhorst te irriteren: stem TEGEN het associatieverdrag met de Oekraïne! Hup GeenPeil!
Next Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist