Quinsy Gario heeft een nieuw doelwit: Star Wars is RACISME

Hallo Quinsy Gario, Sylvana Simons, Verene Shepherd, Sunny Bergman en al die andere ‘Zwarte Piet is RACISME’-roepers. Letten we even op? Jullie zullen je natuurlijk wel vervelen nu de Sint en zijn Pieten weer het land uitgezet zijn. Om te voorkomen dat jullie in een zwart (hihi) gat vallen in deze donkere (gniffel) dagen voor kerst hebben we wat anders voor jullie om je mee bezig te houden. Aangezien jullie zo goed zijn in het verstieren van andermans feestje hebben we de ultieme racisme-kaart voor jullie gevonden om de komende witte kerst door te komen: Star Wars.

MSNBC-presentatreutel Mellisa Harris Perry heeft namelijk de lelijke waarheid van het sterren-epos weten te onthullen. De verschrikkelijk blatante racistische inslag van Star Wars die de kern van het verhaal raakt. Of zoals zij het noemt: ‘The Darth Vader Situation’. Kom er maar in Melis:

(tekst gaat verder na de advertentie)

“Yeah, like, the part where [Darth Vader] was totally a black guy whose name basically was James Earl Jones…but while he was black, he was terrible and bad and awful and used to cut off white men’s hands, and didn’t, you know, actually claim his son.

But as soon as he claims his son and goes over to the good, he takes off his mask and he is white. Yes, I have many, many feelings about that, but I will try to put them over here.”

Zo zie je maar weer. Het feit dat de stem Darth Vader origineel gezien een Schots accent had, het personage gewoon een blanke gast in een zwart pak is en hij ook nog twee witte kinderen heeft is even niet relevant. Darth Vader is gewoon de personificatie van het racistische en zwarten-onderdrukkende gedachtegoed van George Lucas, die gore witman, die verdorie ook nog eens storm troopers (DE AFKORTING IS NOTA BENE SS!!) in witte pakken hijst, om als een stel White Supremacists over de zwarte uitgestrektheid van de galaxy te heersen. Dat hele Star Wars is niets anders dan een neonazistische propagandafilm, bedoeld om iedereen maar een beeld te geven: alle negers zijn machtswellustige klootzakken die hun kinderen negeren. Bah. Oh ja, en Chewbacca is ook een neger. Quinsy, leef je uit!

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

2 reacties

  1. Jill Beantwoorden

    Om te huilen dit. Dit is aanzet tot haat gericht naar meneer Gario. Ga alsjeblieft iets nuttigs doen met je leven.

    1. Karamba Beantwoorden

      Aanzet tot haat? Daar heeft Halve Gario Nieuwspraak helemaal niet voor nodig. Dat kan bij heel goed zelf.