Video! Russische hooligan filmt rellen met GoPro

U heeft over de EK-rellen gehoord, en u heeft de beelden op tv gezien. Maar, in het kader van een stukje beleving naar de mensen toe, heeft u ook gezien hoe het er nou vanuit Russich hooligan-perspectief aan toe gaat? Nee? Nou, dan kan dat nu. En we kunnen u vast verklappen: het gaat er niet al te zachtzinnig aan toe. Te zien is hoe de Russen volledig georganiseerd als een pak wolven door de stad een spoor van vernieling vertrekken en volledig ongeprovoceerd te pas en te onpas tafels door ruiten heen keilen, mensen kapot slaan en er zelfs twee voor dood achterlaten. Dit is guerrila warfare op zijn best. Op de Krim en in Oost-Oekraïne hadden we de ‘bezorgde locals’ die toevallig ineens over militaire uitrusting, wapens en verdomd goede tactische moves bleken te beschikken en nu hebben we de Russische hooligan die met een GoPro om de nek die met zijn makkers als een paramilitaire eenheid lekker door de Franse straten crost, flinke klappen uitdeelt en rellen veroorzaakt in een land dat toch al krom staat van de economische spanningen, bevolkingsonrust, stakingen en jihadistische aanslagen. In Lille zijn de volgende rellen alweer begonnen. Het mag dan regenen dat het giet; het gaat nog een hete zomer worden…

Bonusnazorgvideo: Dit is natuurlijk de enige juiste manier om een GoPro te gebruiken.

(tekst gaat verder na de advertentie)

(Reacties onder de advertentie)


Join the Conversation