Mastermind aanslag Istanbul blijkt door Amnesty beschermde vluchteling

Juist. Lezen we even mee Klaas Dijkhoff, Frau Merkel en alle andere ‘Wees Welkom in mijn Land’-adepten. Dit is dus wat je binnenhaalt met je open armen politiek. Lees en huiver: het vermoedelijke brein achter de aanslag op het Atataturk-vliegveld van afgelopen dinsdag is een Tsjetsjeen met de naam Ahmed Chataev. Tot zover niets bijzonders. Echter: Ahmed wordt al sinds 2000 gezocht door Rusland wegens terrorrisme. In 2003 wist hij asiel te verkrijgen in Oostenrijk. Hij kreeg dat asiel omdat hij was gemarteld door de Russen en daarbij een arm was kwijtgeraakt. Andere bronnen zeggen weer dat hij zijn arm verloren is het slagveld.

Maar hoe hij zijn arm ook is kwijtgeraakt: in 2008 werd hij aangehouden in Trelleborg (Zweden), samen met wat andere Tsjetsjenen. Ze reden in een auto die tot de nok toe gevuld was met munitie, kalasjnikovs en explosieven. Dat leverde hem een jaar cel op. In 2010 werd hij weer gearresteerd, dit keer in Oekraïne. Hij was daar in het bezit van een telefoon met terroristische documenten en foto’s van door explosies omgekomen mensen.

(tekst gaat verder na de advertentie)

Rusland verzocht om zijn uitlevering, maar Amnesty International bracht de zaak voor het Europees Hof van de Rechten van de Mens. Dit is wat Amnesty destijds zei:
hakbar
In 2011 is hij nog een keer aangehouden bij de Turkse grens maar wederom voorkwam Amnesty zijn uitlevering. De daarop volgende paar jaar woonde hij in Georgie, waar hij meerdere malen is opgepakt vanwege terrorrisme-gerelateerde activiteiten. Uiteindelijk vertrok hij in 2015 naar Syrië om daar hoog in de boom bij IS te gaan zitten, wat dus tot deze aanslag met 44 doden geleid heeft. GOED WERK, AMNESTY INTERNATIONAL.

Maar laten we vooral klagen dat in Nederland de bedden voor vluchtelingen leeg staan, en laten we ons vooral bezighouden met belangrijke zaken als gender neutrale toiletten. Niet iedere vluchteling is een terrorist, maar iedere hakbar is er een teveel.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation

1 reactie

  1. De behanger Beantwoorden

    Welja. Europa knuffelt zich vanzelf dood