Steeds meer mensen kopen kerstcadeaus, jij ook?

Steeds meer mensen kopen leuke cadeaus voor kerst. Dit jaar doet maar liefst 64 procent van de Nederlanders kerstinkopen. Dat is een stijging van drie procent ten opzichte van vorig jaar, toen het percentage nog op 61 procent lag en een stijging van maar liefst 6 procent ten opzichte van 2014. Het percentage Nederlanders dat er toen op uittrok voor iets leuks onder de kerstboom lag toen op 58 procent. Onderzoeksbureau GFK heeft dit gepeild in een onderzoek onder 28.000 Nederlanders.

Logische uitkomst ook, want het enige wat leuker is dan een cadeautje krijgen is een cadeautje geven. Helemaal als je het mooi ingepakt onder een mooi versierde kerstboom mag leggen. Mooier wordt het toch niet?

(tekst gaat verder na de advertentie)

Een groot deel van de respondenten (84 procent) zegt minimaal hetzelfde of meer uit te geven aan de cadeaus in vergelijking met eerdere jaren. Het aantal mensen dat online cadeaus koopt, stijgt waarschijnlijk van 68 naar 72 procent.

En als er meer cadeaus zijn, betekent dat wel dat je toch een beetje origineel zult moeten zijn bij het aanschaffen van je cadeaus. Van 15 paar sokken, 7 zelfgebreide sjaals, 4 sets geurkaarsen, 5 staafmixers, 10 pantoffels, 8 pyjamabroeken en 6 flessen whisky wordt niemand gelukkig. Oké, dat van die whisky nemen we terug maar je snapt het concept. Natuurlijk gaat het om het idee maar het is wel tof om iets te krijgen waar je ook echt wat aan hebt.

Wees creatief, denk out of the box en verzin iets waar iemand echt wat aan heeft: flessen whisky (vaten zijn ook goed, maar die passen niet zo goed onder de boom), slimme thermostaten, een abonnenment op de Quest of iPhone 7 hoesjes; als je maar wegblijft van de gebaande paden kun je er bijna zeker van zijn dat er geen dubbele cadeaus onder de boom liggen.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation