Waarom moeilijk doen als je ook leasen kan?

Wij Nederlanders zijn een ondernemend volkje. Al sinds jaar en dag bevaren de wereldzeeën, zowel de fysieke als de economische. Al dat ondernemerschap, die VOC-mentaliteit, die volharding heeft ons veel gebracht. Maar ondernemen is ook duur. Moderne tijden vragen om moderne machines, goede support en flexibiliteit. Opschakelen als het kan, afschalen als het moet. En dan dat kan nog best lastig zijn, want banken staan steeds minder te springen om bancaire kredieten te verstrekken.

Financial Lease biedt voor veel bedrijven de oplossing en soms zelfs ongekende mogelijkheden. En dan hebben we het niet alleen over de traditionele bedrijfsauto’s. Variërend van graafmachines, IT-servers of CNC-machine’s tot aan mobiele betoncentrales; het kan allemaal. In principe kan iedere roerend goed dat identificeerbaar is en na afloop van de periode nog een restwaarde heeft in aanmerking voor lease.

(tekst gaat verder na de advertentie)

En dat is mooi, want voor geleasde zaken hoef je je werkkapitaal niet aan te spreken. Je kunt zuurverdiende euro’s immers maar één keer uitgeven en dat doe je toch liever door te investeren in de groei van je bedrijf dan in weer een set nieuwe werkbanken of of de zoveelste riverbed. De financiering is ook voor 100 procent van het geleasde product, in tegenstelling tot een bancaire lening waar je vaak niet verder komt dan 60 a 70 procent. En dat werkt toch een stuk prettiger.

Zijn er dan echt geen nadelen? Leasing heeft natuurlijk een wel duur imago ten opzichte van lenen en dat is ten dele waar. En ja. leasen kost je per maand wellicht wat meer. Het is echter appelen met peren vergelijken, want vaak zijn service en onderhoud bij het contract inbegrepen. Bij en leasecontract heb je ook geen verborgen kosten; je weet waar je aan toe bent.

Kortom, genoeg reden om eens aan leasing te denken als de volgende investering weer voor de deur staat.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation