Gatverdamme. Nederlanders blijken nog steeds NSB’ers

Hallo Nederlanders. Waar zijn we nou helemaal me bezig. Hebben we nou helemaal niets geleerd van die vijf jaar dat we bezet werden door onze oosterburen? Wat leren we onze kinderen nou? Was het goed om fout te zijn in de oorlog? Dat is dus een driewerf NEEN. Klikken, lieve mensen, is niet netjes. NSB’en, noemen we dat. En dat doe je al helemaal niet bij die bij wet gelegitimeerde dieven van de belastingdienst.

En toch is er vorig jaar 2000 keer bij de belastingdienst geklikt over mogelijke euro’s met een ontwijkingsachtergrond. En nog veel erger: slechts in enkele gevallen leidde dat maar tot een navordering. Wat kunnen we hieruit concluderen? Nou, twee dingen: NSB’en zit bij best wel veel mensen in het DNA en ze klikken bij de eerste de beste verdenking en ofwel de belastingdienst is schromelijk incompetent en kan er echt helemaal niets van ofwel al die NSB’ers zijn allemaal jaloerse kudten die in hun vinextuintje er niet tegen kunnen dat de buurman een grotere TV heeft dus er moet wel iets niet in de haak zijn.

(tekst gaat verder na de advertentie)

De overheid is verslaafd aan uw geld

Maar Nieuwspraak, is belastingfraude dan bon ton, zijn we zo diep gezakt? Nou nee, dat ook weer niet. Maar laten we eens kijken naar de redelijkheid van het belastingstelsel. We hebben een hoop verworvenheden in Nederland en die kosten nu eenmaal geld. De gazonnen harken zichzelf niet aan natuurlijk. Nederland is een netjes aangeveegd land en dat willen we graag zo houden. MAAR. Aan de andere kant hebben we een nodeloos complex drielaags belatingsysteem op gemeentelijk, proviciaal/waterschaps- en landelijk niveau. Centraliseren, die hap, dat levert al een gigantische besparing op. En dan hebben we nog de verslaving van de roverheid aan belastinggeld an sich. BTW, erfbelasting, accijnzen, vermogensheffing, schenkingsbelasting, dividendbelasting, assurantiebelasting, mileubelasting, in- en uitvoerrechten. Het. Houdt. Niet. Op. En nog is het niet genoeg, want op diensten die we allemaal nodig hebben zoals zorg of politie wordt aan alle kanten gekort.

En dat allemaal om een totaal idioot stelsel van belastingen en toeslagen. Versimpel dat stelsel nou toch eens een keer, dan heb je al die toeslagen en subsidies helemaal niet nodig. 1 of twee tarieven en dat is het. Punt. Geen ondoorzichtige aanvragen voor moeilijke toeslagen meer en geen onmogelijk kostbaar uitvoeringsapparaat wat er achter moet zitten.

Dan is er ook nog de uitgavenkant. Miljarden naar Brussel, Navo, debiel uit de klauwen gierende kosten voor infrastructuurprojecten, drones, idioot dure JSF’s, zorgbobo’s, subsidies, ontwikkelingshulp, de NPO… Dat kan allemaal beter en verstandiger. Mathijs van Nieuwkerk hoeft niet van uw zuurverdiende belastingcenten betaald te worden. Die Brusselse burgerhaat hoeft niet door u gefinancierd te worden. Overfacturerende bouwbedrijven voor een slechtwerkende botlekbrug hoeven niet van uw maandsalaris van geld voorzien te worden.

Zodra de overheid eindelijk weer eens beseft dat zij er is ten gunste van de burgers en niet andersom hoeft er ook niemand te NSB’en.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation