Parkeerproblemen: vier manieren om ze op te lossen

Stel, Je hebt een bedrijf. Een goedlopend bedrijf, met een aardig aantal werknemers. En je zit ergens in een binnenstad. Of op zo’n foeilelijk karakterloos bedrijventerrein vol kortpittige blokkendozen aan de rand van een vinexwijk vlak naast een dichtgeslibde afrit aan de snelweg, want dat leek in het begin zo makkelijk maar in de praktijk staan je werknemers langer in de file als dat ze op kantoor aanwezig zijn. Maar de locatie van je bedrijf maakt voor dit verhaal even niet uit. Je hebt een parkeerprobleem en dat maakt wel uit. Hoe irritant is het als je potentiële klanten ofdanwel zakenrelaties en je personeel een half uur moeten zoeken voor ze hun auto ergens neer kunnen zetten? Heel irritant dus. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je parkeerproblemen op te lossen.

Carpoolen

Carpoolen is weer hartstikke hip en enorm praktisch! Het scheelt in de kosten en in de ruimte die auto’s innemen. Er zijn verschillende apps en websites die je, al dan niet tegen betaling, kunt gebruiken om je werknemers te helpen een goed schema te verzinnen. Als maar de helft van je personeel carpoolt scheelt dat al enorm in je parkeerruimte.

(tekst gaat verder na de advertentie)

Bouw je eigen parkeergarage

Misschien niet de makkelijkste oplossing van allemaal, maar als je wat leegstaande ruimte heb kun je overwegen om die om te bouwen tot parkeergarage. Er zijn tegenwoordig enorm handige parkeersystemen beschikbaar die maximaal gebruik maken van minimale ruimte. En het is natuurlijk een hartstikke futuristische manier om je parkeerproblemen aan te pakken

Bescherm je parkeerplaatsen

Niets is vervelender dan ’s ochtends bij je werk aankomen en zien dat alle parkeerplekken zijn ingepikt door werknemers van buurbedrijven, zelfs de parkeerplekken die jouw eigendom zijn en waar een keurig bordje bij staat. Dan is er nog maar één oplossing: bescherm die parkeerplekken. Probeer ze af te zetten, of hek je terrein af zodat er niemand meer ongevraagd zijn auto meer kan neerkwakken. Ook zou je kunnen denken aan Privapark parkeerbeugels zodat je zeker weet dat alleen jouw mensen van je parkeerplekken gebruik maken.

Openbaar vervoer en fietsen

Het lijkt een no-brainer, maar het loont enorm de moeite om je werknemers te stimuleren met het OV of met de fiets te komen. Belastingtechnisch is het gunstiger om je werknemers deze vorm van vervoer aan te bieden. Bovendien is het ook nog enorm maatschappelijk verantwoord. Je reduceert je CO2-footprint enorm en je werknemers zijn heel gezond bezig. En we weten allemaal: gezonde werknemers zijn goede werknemers.

Kortom, er zijn genoeg dingen die je kunt doen om jouw waardevolle parkeerplekken te beschermen. Parkeerproblemen hoeven geen blok aan je been te zijn. Wees slim en ga verstandig met je parkeerplekken om, want een makkelijk parkerende werknemer is een gelukkige werknemer.Join the Conversation