Waarom u voor een elektrische auto moet kiezen

Hey wat leuk. Een elektrische auto.

Een elektrische auto is een stuk milieuvriendelijker dan auto’s die rijden op benzine of diesel. Ze stoten namelijk geen fijnstof en stikstofoxiden uit. Hierdoor gaat de luchtkwaliteit er op vooruit. Een ander voordeel van elektrische auto’s is dat de slijtage van de banden en remmen ongeveer 25% lager ligt. Elektrische auto’s kunnen rijden op groene stroom en op grijze stroom. Grijze stroom heeft een 30% lagere CO2-uitstoot en groene stroom een tot wel 70% lagere uitstoot ten opzichte van benzineauto’s. Er wordt vaak gewezen naar de accu van de elektrische auto omdat dit meestal lithiumbatterijen zijn. Echter wordt hier ook milieubewust mee omgegaan doordat ze gerecycled worden in speciale fabrieken.

Elektrische auto’s zijn ook veiliger. De accu zorgt voor extra gewicht en dat zorgt ervoor dat de auto’s beter tegen een botsing kunnen. Verder voldoen alle elektrische auto’s aan de minimum veiligheidsnormen.

(tekst gaat verder na de advertentie)

Elektrisch rijden is kostenbesparend

Bij aanschaf van een elektrische auto voor 2018 betaalt u geen belasting van personenauto’s en motorrijwielen. Daarnaast betaalt u geen wegenbelasting en u hoeft geen brandstof te kopen. Elektrische auto’s komen automatisch met oplaadkabels voor thuis, dit bespaart vele ritjes naar een tankstation. Onderweg kun je de auto ook makkelijk opladen bij een van de 9.000 oplaadpunten. De verwachting is dat er nog veel meer oplaadpunten bij komen gezien de stijgende populariteit van de auto. Dat zorgt voor nog meer gebruiksgemak.

Auto van de toekomst

De elektrische auto is zich nog maar net aan het ontwikkelen. De verwachting is dat de auto steeds duurzamer zal worden. Elektriciteit zal uit duurzamere bronnen worden opgewerkt, de lithiumbatterijen zullen in de toekomst een tweede leven krijgen voor andere energie doelen en een volle accu zal steeds meer kilometers kunnen rijden. De verwachting is dat elektrische auto’s steeds goedkoper zullen worden door de hogere concurrentie en de massaproductie dankzij de stijgende populariteit.

Alle ontwikkelingen in één overzicht

Het is duidelijk dat de elektrische auto nog veel ontwikkelingen door gaat maken en dat allemaal in de nabije toekomst. Het staat vast dat de elektrische auto groener is dan conventionele auto’s maar het verschilt per elektrische auto hoe groen precies. Er valt dan ook veel nieuws bij te houden over de ontwikkelingen. Er zijn tegenwoordig enorm veel merken die elektrische auto’s produceren. Het is goed mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Bij ons kun je terecht voor alle nieuwe ontwikkelingen en informatie over elektrische auto’s per merk.

Bron: https://www.elektrischeauto.nl

 

(Reacties onder de advertentie)