Tofik Dibi: Jan Roos erger dan Marokkaanse homohaat

Stel. JE MOET KIEZEN. Tussen mensen waarmee je ideologisch niet helemaal door één deur kan, die gewoonweg een wat andere kijk hebben op de manier waarop je bepaalde zaken zou moeten regelen. Doen verder niemand kwaad, vallen niemand fysiek aan. Ze hebben gewoon een andere mening. Dat is optie één. De andere mogelijkheid waaruit je kiezen is een stel Nederlanders met Marokkaanse streepjesachtergrond die homofobie bijna tot kunstvorm hebben verheven, regelmatig potten en poten in elkaar timmeren gewoon omdat het kan en het liefst ISIS style alles wat niet hetero is head first van een flat af flikkeren.

Dat zijn je keuzes dus. Hypothetisch dan hè. Gooien we er nog een bonusvariabele bij: je bent zelf ook Marokkaan en erkend rugridder. En je keuzes zijn dus ófwel Een Andere Mening ófwel de Homocaust. Niet zo’n moeilijke zou je denken.

(tekst gaat verder na de advertentie)

Behalve als je Tofik Dibi heet. Dan is je Nederlanderhaat dieper dan wat ook en als je het goed beschouwd Marokkanen toch wel een beetje de nieuwe joden, aldus Tofik. Nou Toof, mocht je binnenkort in elkaar geramd worden door een paar rifboys met diversiteits-issues: niet zeuren he. In één tweet genoemd worden met Jan Roos is veel erger. Met z’n malle matrozenhoedje.

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation