Stel, je moet kiezen: brillen of lenzen?

Of je een bril kiest, of lenzen, dat ligt meestal aan je persoonlijke voorkeuren. En ook aan je ogen natuurlijk, want niet iedere soort lens is voor ieder oog of aandoening geschikt. Hebben we het trouwens nog niet eens gehad over de gelegenheid. Want de ene keer kunnen lenzen de betere keus zijn, de andere keer een bril. Brillen hebben weinig tot geen onderhoud nodig en je kunt er een mooi fashion statement mee maken en lenzen geven je weer heel veel bewegingsvrijheid. Daarom hebben wij een suggestie voor je: niet kiezen voor brillen of lenzen, maar gewoon allebei!

Je persoonlijke voorkeur

Over smaak valt niet te twisten natuurlijk. je zult dus voor jezelf moeten bepalen wat je het prettigst vindt. Misschien vindt je dingen in je ogen stoppen wel helemaal niet prettig, of vindt je dat een bril niet bij de vorm van je hoofd past. Dat zijn lastige keuzes, maar wat vooral geldt: laat je goed adviseren. Een adviseur kent alle ins en outs en zal je altijd helpen om de juiste keuze te maken. En wie weet kan het wel allebei!

(tekst gaat verder na de advertentie)

Het weer

Klinkt cliché en dat is het misschien ook, maar het weer is een grote factor. Heb je snel geïrriteerde ogen, of heb je last van hooikoorts? Dan zul je toch echt geneigd zijn om voor een bril te kiezen. Aan de andere kant, een bril met beslagen glazen, of een natgeregende bril is ook niet fijn. Daarom is het handig als je je keuze kunt aanpassen aan het weertype. Bij een aanbieder als Eyelens kun je altijd de juiste lens voor jou vinden.

Pas jezelf aan aan de gelegenheid

Soms wil je een bril dragen, naar de opera bijvoorbeeld, of bij het stappen, of als je koffie gaat drinken met die leuke chick uit de hipstertent. Aan de andere kant, als je gaat sporten of een dagje uit, wil je misschien meer bewegingsvrijheid. Dan zijn lenzen weer de betere keuze.

Brillen of lenzen?

Kortom, waar je vroeger vastzat aan óf de bril óf de lenzen, is dat tegenwoordig veel makkelijker. Maak daarom niet de keuze voor één van de twee, maar doe het lekker allebei.

 

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation