Hamerzwaaier Notre Dame kreeg EU-prijs voor artikel over vreemdelingenhaat

Juist. Leven we weer even mee, Klaas Dijkhoff, D66, GroenLinks en alle andere ‘Welkom in mijn land’-adepten? Massip Farid Ikken is de Algerijnse terrorist die gisteren werd neergeschoten toen hij agenten bij de Notre Dame wilde doodhameren. Echter, eerder heeft hij een EU-prijs gekregen voor een artikel waarin hij klaagde over vreemdelingenhaat en de in zijn ogen oneerlijke behandeling van asielzoekers. Voor hij in Parijs agenten wilde vermoorden met een hamer en twee keukenmessen woon hij in Zweden. Hij werkte daar als journalist. Voor een artikel over asielzoekers die verminderd recht hebben op gezondheidszorg kreeg hij in 2009 de ‘EU Commission’s National Journalist Prize Against Discrimination‘. Hij was getrouwd met een Zweedse vrouw.

EU kweekt eigen ondergang

Het is nu wachten op de eerste D66’er of GroenLinsker die verkondigt dat deze aanval volledig gerechtvaardigd was en dat Het Westen ook deze aanval weer aan zichzelf te danken had. Trouwens niet vanwege de kansen of de slechte jeugd of het aantal stageplekken die Farid heeft gehad. In Zweden heeft hij zijn Master kunnen halen, dus zo slecht heeft de man het allemaal niet gehad.

Dit verhaal doet een beetje denken aan Ahmed Chataev de beramer van één van de aanslagen in Istanbul, die eerder beschermd werd door Amnesty International. En zo gaat Europa vrolijk door met het kweken van zijn eigen ondergang. Wat hartverwarmend is het dan om te weten dat we over een aantal jaar echt vreemdelingen in eigen land zijn. Misschien dat ‘we’ dan eens wakker worden.Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.