‘Vluchtelingen’ met bootladingen naar binnen, door IS verkracht Yezidi-meisje niet

Och, och, och, Nederland. Wat is er toch met je gebeurd? Wat is er gebeurd met de ratio die hier ooit gemeengoed was? Met het gezonde verstand?  We weten het niet, maar ergens is het omgeruild voor verlammende en verstikkende politieke correctheid. Voor berekenend rendementsdenken. Voor een links-liberaal ‘weg met ons’ denken. Voor islam-appeasement. Voor een angstige, moralistische vingerwijsmentaliteit.

Anders is het niet te verklaren dat we horden vluchtelingen in Nederland importeren (die uiteindelijk de autochtone Nederlandse bevolking dreigen te vervangen) en die gevoegelijk hun goddelijke gang kunnen gaan en gelokt worden met beloftes van gratis laptops, huisraad en opleidingen. Iedereen die zich daar tegen verzet ofdanwel een andere mening over heeft is xenofoob, racist of islamhater alsmede PVVnazi. Dat gebeurt gewoon. De politici in Den Haag staan vrolijk aan de grens, houden slagboom omhoog en zingen ‘welkom in ons land’ naar kansloze asieleisers. Maar voor een echte vluchteling die haar verhaal wil doen, een 19-jarig Yezidi meisje dat maandenlang verkracht is door IS-leden wordt die slagboom keihard dichtgesodemieterd:

Het heeft debatcentrum De Balie in Amsterdam door tegenwerking van de Nederlandse overheid de grootste moeite gekost een Nederlands visum te krijgen voor Parween Alhinto (19), yezidi en slachtoffer van maandenlange verkrachtingen door IS-strijders. Uiteindelijk lukte het na bijna een jaar touwtrekken, dankzij bemiddeling van journaliste Judit Neurink en met hulp van een Nederlandse diplomaat in het Noord-Iraakse Erbil.

 

De Nederlandse overheid was echter bevreesd dat Parween in Nederland zou willen blijven. Daarom werd De Balie gedwongen een borg te tekenen voor 10.000 euro om eventuele medische kosten te dekken, en kosten van repatriëring die ten laste van de staat zouden kunnen komen. Als ze asiel zou aanvragen, zou de boete zelfs over een periode van vijf jaar kunnen oplopen tot 50.000 euro.

Iedereen is welkom, behalve Parween

Somalische verkrachters? Geen probleem. Syrische ‘men of fighting age’? Ook niet, kom er bij. Eritrese gelukszoekers, Marokkaanse asielhoppers? De poort staat open. Maar voor een slachtoffer van de horror van islamitisch extremisten die gewoon simpelweg haar verhaal wil doen en niet eens de behoefte heeft om in Nederland te blijven… Ze wil waarschuwen voor wat ons te wachten staat als we zo doorgaan. En daar doet politiek Den Haag wel moeilijk over. Het is te treurig voor woorden. Dan is er ineens een ‘standaardprocedure die gevolgd moet worden’. Ongelooflijk. Vloeken doen we niet snel, maar wat een kutland zijn we geworden zeg.Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.