Welja. India vraagt om 2,5 BILJOEN dollar voor klimaatakkoord

klimaatakkoord

Nou nou nou. Had die gekke Trump misschien toch wel een beetje gelijk om dat klimaatakkoord van Parijs te dumpen. In het topic Trump zegt: ‘Fuck you, klimaatakkoord van Parijs’ vroegen we ons af: ‘Trump, geniaal of gek? Dat mogen historici later uitvechten, maar voorlopig is de man hard bezig alles wat Obama heeft opgebouwd in een recordtempo te slopen.’ Het lijkt erop dat het eerste is. Hij heeft in ieder geval een gigantische rekening weten te ontwijken. India heeft de rest van de wereld namelijk even gevraagd om mee te betalen aan maatregelen die zijn afgesproken in het klimaatakkoord van Parijs. De prijs tot en met 2030: 2,5 biljoen dollar. Oftewel, uitgeschreven in cijfers: 2.500.000.000.000. Dat is 2500 miljard dollar. Ofwel 2.233.339.288.905 euro. Hallo.

In het document INDIA’S INTENDED NATIONALLY DETERMINED CONTRIBUTION: WORKING TOWARDS CLIMATE JUSTICE (pdf) zeggen de Indiërs het volgende:

Het klimaatakkoord draait alleen maar om geld

‘International Climate Financing’, daar bedoelen ze dus uw en onze portemonnee mee. Natuurlijk, de gebruikelijke klimaatreligieuzen werden boos met argumenten als ‘omegot de zondvloed en de sprinkhanen en we gaan allemaal dohoood’. Maar de échte reden dat al die politici in de westerse wereld zo verontwaardigd deden is natuurlijk het feit dat ze nu de rekening moeten delen met één land minder. Een land dat, volgens dat akkoord, gigantisch veel van dit bedrag zou moeten ophoesten. En let wel, voor het geval het u nog niet had opgemerkt: dit was pas de rekening van één land. Er komen er nog veel meer. Want zoals Kees de Kort het laatst al zo treffend zei op BNR: dit hele klimaatakkoord draait maar om één dingen dat is geld, subsidie en nog meer geld.

U wilt nog meer bewijs? Zorgen we voor. U hoeft alleen maar dit artikel van de Washington Times te lezen, met de veelzeggende titel ‘Developing nations in Paris climate accord threaten to keep polluting unless they’re paid‘. Kortom. Al die vrolijke landjes geven geen ene fluit om dat hele klimaat. Ze willen alleen maar geld. Ons geld.

En al die gigantische biljoenenrekeningen komen nu dus voor rekening van voornamelijk Europa. Trek die pinpas maar vast. We kunnen nu als Nederland twee dingen doen: ofwel heel boos zijn op Trump dat hij zijn land heeft gered van van een biljoenenrekening. Ofwel, we stoppen net zo hard met dat akkoord en laten die vrolijke derde wereldlanden hun eigen pestbende opruimen. Als ze het werkelijk willen hebben ze onze euro’s daar niet voor nodig.Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.