Laat u niets wijsmaken: Amsterdam was een aanslag

Aanslag in Amsterdam

Gisteravond zaten wij aan de jaarlijkse redactie-bbq compleet met vrolijke dansmeisjes en lekkere opheethamburgers, dus het nieuws van een mogelijke aanslag in Amsterdam moest u ergens anders lezen. Recap: acht mensen, waaronder drie Israëliërs, werden neergemaaid door een zwarte Peugeot die eerder op een trambaan stond. Gelukkig kwam de politie heel snel met de geruststellende verklaring: ‘Niets aan de hand mensen, het was iemand die onwel werd vanwege een lage bloedsuikerspiegel‘. Maar is dat wel zo?

Wij denken dan: ja, van zo’n ramadan krijg je vanzelf een lage bloedsuikerspiegel. Of zoals een reaguurder bij Geenstijl het verwoordde:

‘De man staat geparkeerd op een plek waar dat niet mag.
1. De man wordt aangesproken door de politie.
2. De man gaat er vandoor.
3. De man doet een ISIS actie.
4. De man zegt onwel te zijn geworden.

 

Ben ik nou gek of de politie? Of denkt de politie dat wij gek zijn?

Getuigenverklaringen

Kijken we even bij de hoofdstedelijke omroep AT5, dan zien we toch wel een aantal heel interessante verklaringen die toch niet geheel stroken met het verhaal van de politie:

‘Opzettelijk gevlucht’

Een getuige, die op het moment van het incident overstapte op tram 26, is verbaasd over de lezing van de politie dat de man onwel werd. ‘Ik zag de auto staan op de tramrails en dacht nog “goh, als er een aanslag komt, dan is dit het.” De bestuurder werd aangesproken door twee agenten. Ik heb er even naar gekeken en liep toen door. Toen ik zo’n honderd meter verder was scheurde hij er vandoor. In mijn beleving is de man opzettelijk gevlucht is voor de politie. Maar dat hoor je niet terug.’

 

De auto volgde de tramrails richting het Damrak en knalde uiteindelijk tegen een muur bij de ingang van de metro. ‘Hij volgde de bocht en volgens mij is hij gewoon door de snelheid uit de bocht gevlogen’, vervolgt de getuige. ‘Misschien probeerde hij juist mensen te ontwijken en is hij dus aan zijn stuur gaan trekken.’

 

Een tweede getuige liep op het moment van het incident met een vriend richting het Stationsplein. ‘Ik was aan de Westzijde van CS en liep net de fietstunnel uit richting tram 5’, stelt de man. ‘Ik liep te praten met een vriend toen hij mijn naam schreeuwde. “Rennen, rennen” zei hij. Ik keek naar rechts en zag een zwarte Peugeot met hoge snelheid op me af komen.’ De twee mannen springen opzij en zien hoe de auto moet stoppen omdat er trams in de weg stonden.

 

‘Twee agenten gingen toen naar de man toe om om z’n rijbewijs te vragen. Eén van de agenten seinde naar collega’s dat ze erbij moesten komen. De andere agent gaf het rijbewijs terug aan de man en leek te gebaren van “rij maar door.”‘ Volgens de getuige, die naar eigen zeggen op vijf a tien meter van de auto stond, maakte de bestuurder ‘een geïrriteerde indruk’. ‘Hij griste het rijbewijs min of meer uit de hand van de agent. Vervolgens startte hij, met een telefoon in zijn hand, de auto en reed hij vol gas de menigte in. We zagen mensen letterlijk door de lucht vliegen.

 

‘Niet zomaar een ongeluk’

De auto maakte bij het wegrijden duidelijk vaart, stelt de getuige. ‘Hij reed misschien wel vijftig kilometer per uur. Er ontstond paniek, je hoorde mensen gillen. Ook ik ben weggerend. Ik zelf ben er honderd procent zeker van overtuigd dat er géén mogelijkheid is dat de man onwel is geworden. Dat heb ik wel overal gelezen en dat frustreert heel erg. Hij heeft volgens mij gewoon twee pogingen gedaan! En er is tegen hem gepraat door de politie. De politie had moeten merken dat er iets niet klopte. Dit is niet zomaar een ongeluk geweest.’

(tekst gaat verder na de link)

LEES OOK:

Natuurlijk speelt de bange onderbuik een rol. Echter, dit is heel raar. De man wordt nog steeds vastgehouden, maar als het alleen maar een ongeluk door een onwel-wording was, hebben we de volgende vragen die we graag beantwoordt zien: Waarom dan vasthouden? Met welke tenlastelegging? En waarom zijn er geen initialen vrijgegeven? Met welke reden is deze man niet naar het ziekenhuis vervoerd?

Dit zaakje stinkt. Tot en met. Totdat het absolute tegendeel bewezen is, heeft dit alle kenmerken van een ouderwetse islamistisch gemotiveerde ramadan-aanslag. De politiek correcte media willen er nog niet aan. Als Rotterdam CS in de lucht vliegt door een ploflim bericht de NOS nog dat de beste man last had van gassen. Maar het heeft er echt alle schijn van dat Nederland slachtoffer is geworden van een aanslag in Amsterdam.

Update:Er is definitief geen opzet, aldus de politie. En toch zit de man nog vast. Jaja…