Natuurlijk: ‘Aanrijding’ Amsterdam gebeurde buiten zicht alle camera’s

aanrijding amsterdam

Kijk, toen we gisteren het topic ‘Laat u niets wijsmaken: Amsterdam was een aanslag‘ schreven waren we sceptisch. Stiekem hoop je dan toch een beetje dat je ongelijk hebt want hoewel sommige commenters op Facebook ons beschuldigden van het graag willen van een aanslag zitten we daar toch echt niet op te wachten. Echter, zoals zo vaak blijkt: het is geen complottheorie als het waar is. En dit verhaal wordt per strekkende verklaring van de autoriteiten vreemder.

Gisteren zeiden we dit en stelden we de volgende, simpele vragen:

Natuurlijk speelt de bange onderbuik een rol. Echter, dit is heel raar. De man wordt nog steeds vastgehouden, maar als het alleen maar een ongeluk door een onwel-wording was, hebben we de volgende vragen die we graag beantwoord zien:

-Waarom dan vasthouden?

-Met welke tenlastelegging?

-En waarom zijn er geen initialen vrijgegeven?

-Met welke reden is deze man niet naar het ziekenhuis vervoerd?

 

Dit zaakje stinkt. Tot en met. Totdat het absolute tegendeel bewezen is, heeft dit alle kenmerken van een ouderwetse islamistisch gemotiveerde ramadan-aanslag.

Een dag later is op nog geen van deze vragen antwoord gegeven. Het slappe bloedsuikerspiegel verhaal klinkt nog steeds onwaarschijnlijk. En dat is nog steeds zo als je de getuigenverklaringen erbij pakt. Gelukkig komt AT5 nu met een geruststellende video waarin politievoorlieger Rob van der Veen liefelijk mag verklaren dat het echt geen complot is, dat het toch echt op een ongeval lijkt en dat u er vooral niets achter moet zoeken. Echt en totaal niet. Naast het feit dat er op onze vragen nog steeds geen bevredigend antwoord is gegeven, moeten er toch zeker wel camerabeelden zijn die het voorval hebben vastgelegd. Oh nee, die zijn er niet. Het gebeurde allemaal precies buiten het zicht van de camera’s. Voor het gemak hebben we even de kaart van de gemeente met cameratoezicht erbij gepakt en de plaats van de crash gemarkeerd (opklikken voor groot):

Hallo. Dat is letterlijk middenin het toezichtsgebied. Hoe dom denken ze dat we zijn!? Serieus. Vrijwel iedere centimeter van Nederland en vooral in Amsterdam wordt met werkelijk honderden camera’s met gezichtsherkenning en alles in de gaten gehouden. En wij moeten geloven dat hier geen enkel beeld van was? Betekent dit dan niet dat Amsterdam CS echt teleurstellend slecht beveiligd is?

Nee hoor, we waren echt geen camera’s

Maar goed, je kunt dus voor het Centraal Station op de trambaan vrolijk gaan staan dealen en uzi’s verkopen. De politie ziet het toch niet. MAAR WACHT. Wat zien we daar, in het filmpje? Precies waar die ambulances bij die gecrashte Peugeot staan? Juist. Een camera. Voor uw gemak even rood omcirkeld:

Dat we door de NOS en politici belazerd werden is nog tot daar aan toe. Dat zijn we gewend. Maar door de politie? Komop jongens. Doe dan in ieder geval je best. Moet je eens met een swastika petjes onder die camera gaan staan. tien tegen één dat je binnen no time in busje wordt afgevoerd. En dat is alleen die ene camera. Maar die crash is niet gefilmd. Wat wordt de smoes nu weer? Rolletje mislukt, of toch de Russische hackers? Of was er net een preventief onderhoud?

We zeiden het gisteren en we zeggen het weer: laat je niets wijs maken. Dit zaakje stinkt tot en met.

Update: twitteraar @false_song vond intussen vier camera’s in de buurt van het ‘incident’. We zeggen het maar gewoon: er wordt hier keihard door de politie gelogen.Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.