Ramadanoorlog in volle gang: politieauto in Amsterdam in de fik gestoken

Zou het de bloedsuikerspiegel van een toevallige voorbijganger met een licht ontvlambare persoonlijkheid zijn geweest? Een defect in de auto? En waar waren de camera’s? In ieder geval is vannacht in Amsterdam een politieauto in de hens gestoken terwijl de agenten bezig waren met een melding in een woning, aldus AT5:

Een politieauto is vannacht om 2.00 uur in vlammen opgegaan op de Admiraal de Ruijterweg in Bos en Lommer. De brand is aangestoken. Toen agenten bezig waren met een melding in een woning werd er eerst een bloembak op hun auto gegooid.

 

Daarna staken een of meerdere daders de achterkant van de politiewagen in brand. De politieauto is volledig uitgebrand. De brandweer heeft het vuur geblust.

Uiteraard is er niemand aangehouden, want in het oorlogsgebied heeft niemand iets gezien natuurlijk. De bloembak niet en ook het aansteken niet. Ofwel uit angst voor vergelding ofwel omdat de locals in Bos en Lommer het allemaal prachtig vinden. Michiel de Ruyter zou zich omdraaien in zijn graf als hij de toestand van zijn land kon zien.

Lees ook: Natuurlijk: Aanrijding Amsterdam gebeurde buiten zicht alle camera’s

Guerrillaoorlog

We zeggen het maar gewoon voor wat het is: dit begint langzaam oorlog-achtige vormen aan te nemen. Geen ‘hete’ oorlog, maar een tergende, sluipende, langzaam ontwikkelende guerrillaoorlog. En de tegenstanders worden, gesterkt door de slappe reacties van de overheid op ieder ‘incident’, gesterkt in hun opvatting dat ze dit kunnen gaan winnen. Dat is het resultaat van decennia wegkijken, theedrinken en het weigeren van het benoemen van problemen.

Nu is het een brandende politieauto, morgen een ploffende. Bedankt, wegkijkers.


Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.