‘IS kookte mijn baby en voerde hem aan me zonder dat ik het wist’- Yezidische sexslavin

Ziek. Duivels. Boosaardig. Het ultieme kwaad. Kernbomwaardig. Zo maar wat woorden die IS omschrijven. En hoogstwaarschijnlijk zal die mening niet bijgesteld zijn na het lezen van dit topic en het zien van dit filmpje. Hierin vertelt Vian Dakhil, het enige vrouwe Jezidische parlementslid in Irak, wat voor horror haar volk heeft moeten doorstaan toen het door de beesten van IS gegijzeld werd. Net zoals Parween Alhinto, het 19-jarige Yezidi-meisje dat van de Nederlandse regering eigenlijk niet eens Nederland binnen mocht komen (waarover we berichtten in het topic ‘Vluchtelingen’ met bootladingen naar binnen, door IS verkracht Yezidi-meisje niet) hebben ook duizenden andere vrouwen onuitsprekelijke gruwelen moeten doorstaan. En nog steeds, want lang niet alle Yezidi’s zijn bevrijd.

Wat dit verhaal extra gruwelijk maakt is de berekende manier waarop IS te werk gaat. Vian Dakhil vertelt over één van de vrouwen die gered zijn:

One of the women we managed to retrieve from ISIS said that she was held in a cellar for three days without food or water.

Afterwards, they brought her a plate of rice and meat, she ate the food because she was very hungry. “When she was finished, they said to her: ‘We cooked your one-year-old son that we took from you, and this is what you just ate’.”

Denkt u daar even aan, als GroenLinks weer eens een pleidooi houdt om meer meer meer vluchtelingen naar binnen te halen.


Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.