Den Bosch: meer dan Bossche bollen

Bij Den Bosch denken veel mensen meteen aan Bossche bollen. Heerlijke grote soezen, gevuld met slagroom en overgoten met chocola. Het ultieme gebakje, dat nauwelijks op een nette manier te eten is. Maar… soms is de Bossche bol weleens vervelend. Bijvoorbeeld omdat mensen zo snel denken aan de Bossche bol, dat ze vergeten dat Den Bosch heel wat meer in petto heeft. Wist jij bijvoorbeeld dat Den Bosch…

…een van de weinige Nederlandse steden is met een echte kathedraal?

Den Bosch is een van de oudste steden van Nederland. De stad heeft dan ook een rijke geschiedenis. Het bekendste en opvallendste gebouw is de Sint Janskathedraal. Naast de kathedraal zijn er nog 5 grote gotische kerken in de binnenstad te vinden. Ze zijn zeker een bezoekje waard!

(tekst gaat verder na de advertentie)

…dé plek is om lekker te eten?

Naast Bossche bollen zijn er veel meer lekkere eetbare specialiteiten. Zo kun je hier genieten van allerlei uiteenlopende restaurants. Ook de Bourgondische keuken heeft een vaste plaats veroverd in Den Bosch. Wil je wel lekker eten, maar doe je dat liever niet in een restaurant? Je kunt ook verse sushi in Den Bosch laten bezorgen!

…Jeroen Bosch uit Den Bosch afkomstig was?

De bekende schilder Jeroen Bosch had niet voor niets deze achternaam. Zijn familie leefde al eeuwenlang in de stad Den Bosch. De schilder is bekend geworden vanwege zijn typische, woeste schilderstijl. Omdat de meeste schilderijen ook monsters en expliciete scenes bevatten, zijn ze niet zo geschikt voor kleine kinderen.

…er in Den Bosch regelmatig (vlooien)markten en braderieën georganiseerd worden?

Ben je dol op markten, dan is Den Bosch the place to be. Hier worden regelmatig allerlei markten georganiseerd met allerlei doelen. Denk aan vlooienmarkten, antiekmarkten en natuurlijk de weekmarkt. Overigens vindt je op vrijwel elke markt wel een kraam met Bossche bollen.

…tijdens carnaval Oeteldonk heet?

Uiteraard wordt in Den Bosch ook het carnaval gevierd. Tijdens carnaval heet de stad Oeteldonk; een oude benaming die dan weer uit de kast wordt gehaald. Het is een opvallend feest met een optocht van praalwagens, allerlei grote evenementen en uiteraard een spetterende afsluiting waar het carnaval bekend om staat.

…een handige Uitagenda heeft met alle activiteiten?

Er zijn meestal veel dingen te doen in en rond Den Bosch. Daarom kan het handig zijn om gebruik te maken van de Uitagenda. Hierin vind je actuele activiteiten die nu of binnenkort zullen plaatsvinden. Zo weet je ook wanneer er festivals of andere leuke dingen zijn.

Den Bosch heeft veel interessante en leuke dingen te bieden. Van markten tot het carnaval en van kerken tot een boeiend museum: er is genoeg te doen en te zien. Denk je bij Den Bosch nog steeds alleen aan Bossche bollen? Dan is het misschien tijd dat je zelf eens naar Den Bosch gaat!

(Reacties onder de advertentie)Join the Conversation