Zes redenen om in 2017 een huis te kopen

1. Ja, de huizenprijzen stijgen nog steeds

recente woningmarktcijfers laten nog steeds een behoorlijke stijging in de huizenprijzen zien.En het ziet er niet naar uit dat dat heel snel gaat stoppen. Scoor dus snel dat huis van je dromen voor het veel te duur is! Daarnaast neemt het aanbod af, dus wil je verbouwen en verkopen om zo winst te maken? Huizen veranderen snel van eigenaar dus winst is bijna gegarandeerd

2. De hypotheekrente is nu nog steeds laag

Het is nog steeds goedkoop om een hypoteehk af te sluiten. De rente is nog steeds erg laag. Het kabinet wil wel sleutelen aan de aftrek, maar als je rente al zo laag is merk je dat toch niet. Afsluiten die hypotheek dus! Al was het alleen maar om een eventuele stijging in 2018 voor te zijn.

3. De hypotheeknormen worden volgend jaar (weer) strenger

Als je nog niet overtuigd was door de lage rente helpt dit misschien. Vanaf januari 2018 kunnen huizenkopers nog 100% van de woningwaarde lenen in plaats van 101%. Dit betekent dat u volgend jaar de volledige kosten koper (5 tot 6% van de koopsom) zelf moet betalen. Dat scheelt je zo een paar duizend euro. Nu kopen is dus winst pakken.

4. Heb je een restschuld? Dan ben je in 2018 duurder uit

Per 1 januari 2018 vervalt de renteaftrek voor de financiering van een restschuld. Hierdoor wordt verhuizen met een restschuld duurder. En dat is dus niet wat je wil hebben. Sta je onder water, dan is het nu het moment om je meubels in te laden en te verhuizen naar een financieel gunstiger locatie.

5. Een huis huren wordt duurder

Al een aantal jaar mag de huur harder stijgen dan de inflatie, dus dat gebeurt ook. En waarom zou je veel meer gaan betalen voor een woning die niet eens van jou is? Zonde van je geld. Kopen dus.

6. EINDELIJK! Een hypotheek zonder vast contract  is steeds vaker mogelijk

ZZP’ers, Flexwerkes, mensen met een tijdelijk contract: ze worden weer geaccepteerd bij de banken. Steeds meer aanbieders hebben ook hypotheken voor de mensen die geen vast contract hebben. Ook voor jullie zijn de mogelijkheden voor een goede hypotheek legio. Kom erbij en sla je slag!Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.