Nederland in 2017: agent bestraft voor schieten op verdachte die hem bijna doodreed

0
12
man man man man

man man man man

Nederland, Nederland, Nederland. Ooit gidsland en tegenwoordig het lachertje van de wereld. Zowel op voetbalgebied (uitgezonderd dames uiteraard) als op vrijwel ieder andere tak van sport, politiek en economie. Ondergesneeuwd en marginaal in het grotere geheel van de EU en ook nog eens een rechtspraak waarvan je zegt: ‘Nou nou jongens, kan dat niet wat anders?’. Maar ja, wat wil je ook in een land gevuld met D66-rechters.

We zouden hier nog uren over door kunnen praten, maar laten we maar even tot de kern van de zaak doordringen en Omroep Brabant aan het woord laten:

De agent die drie jaar geleden in Oosterhout acht keer schoot op een vluchtende verdachte, is volgens de rechter schuldig aan poging tot doodslag. Hij krijgt een taakstraf opgelegd van 150 uur. Justitie had eerder voorgesteld de agent helemaal niet te straffen. De rechter in Breda was echter van mening dat geen straf opleggen een verkeerd signaal aan de samenleving zou zijn.

 

Twee weken geleden werd duidelijk dat het OM wel begreep dat de agent op de vluchtende verdachte schoot. Even daarvoor zou die verdachte gas hebben gegeven toen de politieman voor zijn auto stond. Nadat er op hem in werd gereden, vuurde de agent acht kogels af. En dat was wél teveel, vond justitie.

We. Hebben. Geen. Woorden.

Gelukkig, een soort van lichtpuntje: de wannabe doodrijder is zelf veroordeeld tot een schamele vier maanden cel. Met deze kleine nuance van de rechter:

Het is geen poging doodslag, daarvoor was de snelheid te laag bij het optrekken. Het is wel poging tot zware mishandeling.

Welkom in Pretpark Nederland, waar de mensen die ons moeten beschermen banger moeten zijn voor de wet dan criminelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here