Amersfoort: een prachtige woonplaats om te wonen

Amersfoort

Amersfoort blijft nog steeds een erg geliefde stad als het gaat om het vinden van een woonplaats. Dit blijkt uit een onderzoek van de gebiedsontwikkelaar BPD. Amersfoorts is echter niet de meest geliefde stad als het om wonen gaat. Amersfoort staat volgens het onderzoek van BPD op een nette vijfde plaats, daarmee staat Amersfoort onder Utrechts, Amsterdam, Den Haag en Haarlem.

Wat maakt een Amersfoort, bekend als middelgrote stad, nu zo populair? De voornaamste reden hiervan is dat er in grote steden, zoals Amsterdam, er maar weinig vacante woningen zijn. Kopers zullen hierdoor vaker op zoek gaan naar een woning in iets minder grote steden. De positie van Amersfoort in de lijst van het onderzoek van gebiedsontwikkelaar BPD wordt niet alleen bepaald door de hoge opkomst van nieuwe huishoudens maar ook door de koopsommen van de woningen die uiteindelijk verkocht worden.

Oplopende belasting

Desiree Uitzetter, de directrice van gebiedsontwikkeling BPD geeft aan dat de Hittekaart die gemaakt is door het bedrijf, dat de belasting toeneemt. Vooral de belasting in de stedelijke gebieden neemt langzamerhand toe, denk hierbij aan de gewesten in de oost-, zuid- en noordkant van de gehele Randstad. Voor de toename van de belasting zijn meerdere redenen. Een van de reden voor het oplopend van de belasting is een gebrek aan nieuwe grote bouwprojecten, vooral de bouw van nieuwbouwwoningen loopt niet erg snel. Naast het ontbreken van investeringen in nieuwe bouwprojecten, neemt ook de prijs van de huizen sterk toe. Door de hoge en continue stijgende koopsommen van de woningen, is het niet meer aantrekkelijk voor potentiële kopers om in deze gebieden een huis te kopen. Met als gevolg dat de potentiële kopers weg trekken naar andere goedkopere gebieden.

Opslagbox huren in Amersfoort

Naast de groten steden in het land blijkt Amersfoort dus een geschikte middelgrote stad te zijn voor potentiële kopers. Helaas kan de bouw van een nieuwe woning soms erg veel tijd in beslag nemen. Voor dat een woning opgeleverd kan worden moet vaak de oude woning al verlaten of verkocht worden. De kopers van de nieuwbouw moeten dan noodgedwongen een andere tijdelijke woning aanschaffen. Vaak willen de kopers niet al hun spullen meerdere malen van woning verplaatsen, daarom kan het handig zijn om een gedeelte van de spullen en meubelen tijdelijk te huisvesten in een opslagruimte. Wanneer de woning dan eindelijk opgeleverd wordt kunnen de spullen gemakkelijk vervoerd worden naar de nieuwe woning.Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.